Volt barátnőit akarja tanúnak az angyalföldi gyilkos

Eldöntheti az angyalföldi gyilkos sorsát az elmeorvosi vizsgálat. Amennyiben beszámíthatónak találják és a nyomozás megállapítja, hogy különös kegyetlenséggel, előre kitervelten ölte meg a múlt hónapban barátnőjét, M. Petrát, akár életfogytiglani fegyházat is kaphat. Ugyancsak sok mindent megmagyarázhat az elkövető személyiségfejlődésének feltérképezése, amit nagyban segíthet T. Róbert volt szeretőinek tanúkénti kihallgatása – közölte a Bors.

Minden gyilkossággal gyanúsított elmeorvosi vizsgálatát elrendeli a nyomozó hatóság, illetve a nyomozást irányító ügyész, így T. Róbert esetében is így lesz. Őt egyelőre a Venyige utcai börtönben tartják letartóztatásban, fokozottan őrzik, aminek oka egyfelől a gyilkosság eddig tisztázatlan körülményei, másfelől a börtönben ülők körében nem örvendenek nagy népszerűségnek a nőket gyilkolók – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a nyomozás során fontos, hogy pontosan fel tudják rajzolni az elkövető személyiségét, illetve a személyiségfejlődését. Ezt segítheti az elmeorvosi vizsgálat, de az is, amit a védelem indítványozni akar: T. Róbert volt barátnőinek tanúkénti kihallgatása. Az ő elmondásuk rámutathat arra is, hogy valójában milyen ember T., és hogy miként viselkedett párkapcsolatban: eleve agresszív volt vagy sem.

Írta a Magyar Hírlap