Kisfiúval fajtalankodhatott a volt LMP-s politikus

Rácsok mögött marad az LMP szexuális visszaéléssel gyanúsított volt politikusa, a bíróság ugyanis december elejéig meghosszabbította a letartóztatását – értesült a Magyar Nemzet. K. Gábor a gyanú szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott. A férfi a botrány kezdetén menekült a hatóságok elől, ám a rendőrök elfogták.

További három hónappal, december elsejéig hosszabbította meg a pedofil bűncselekménnyel gyanúsított egykori LMP-s politikus letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság – tudta meg a lap a Kaposvári Törvényszéktől. Úgy értesültek, a vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen, így a végzés nem végleges.

Mint ismert K. Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki február 26-án elfogatóparancsot, majd egy nappal később el is fogták, és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit. 

Március elején a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a bíróság pedig le is tartóztatta K. Gábort – írták.

A lap szerint a pedofilbotrány előzménye, hogy a gyanú szerint az egykori politikus egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. 

Írta a Magyar Hírlap