Fucsovics közel 4 és fél óra alatt visszavágott Kordának

A közönség által is támogatott Korda (bár a „Let’s go, Marton, let’s go!” rigmus is hallható volt olykor) azonnal brékelőnybe került a második etap elején, de Marci 2:5-ről visszazárkózott 4:5-re, és már az egyenlítésért adogatott, amikor az amerikai fogadóként szettlabdához jutott, és el is vitte a játszmát.

Amilyen szoros küzdelmet hozott a negyedik szett, olyan könnyen lett annak rövidítése a Marcié, akinek 6–0-s vezetésénél cseréltek térfelet a felek, a magyar játékos pedig a meccs második tie-breakjét is megnyerte.

Miután korai adogatáselnyerésének köszönhetően Korda kiegyenlített, a döntő szett úgy kezdődött, hogy Marcinak előbb egy, majd 1:1-nél, 0–40-nél három bréklabdát kellett hárítania. Megtette, előnybe került, ahogy 3:2-nél is, pedig előzőleg nagyon meg kellett szenvednie azért, hogy hozza az adogatását, holott már 40–0-ra is vezetett. A következő két adogatását is hozta Marci, aztán 5:4-nél, második meccslabdáját kihasználva elvette ellenfele adogatását, és heroikus küzdelemben, 4 óra 27 percnyi tenisz után továbbjutott.

AMERIKAI NYÍLT BAJNOKSÁG, US OPEN, FLUSHING MEADOWS, NEW YORK (65 000 000 amerikai dollár, kemény pálya)

Férfi egyes, 1. forduló

Fucsovics Márton (magyar)–Sebastian Korda (amerikai, 31.) 7:6 (7–4), 4:6, 7:6 (7–1), 4:6, 6:4

Írja a Magyar HÍrlap