Bolla a Servette-nél folytatja a pályafutását

MH/MTI
2023. augusztus 29. kedd. 14:08

A 11-szeres válogatott védőnek nem lesz ismeretlen Svájc, ugyanis az elmúlt két idényt – szintén kölcsönben – a Grasshoppersnél töltötte.

„Örülök, hogy sikerült lezárni ezt a nyári bizonytalan időszakot. Jó következő lépcsőfok lesz a Servette, amely vételi opcióval is rendelkezik, amennyiben játszom a meccsek 65 százalékán” – árulta el az M1 aktuális csatornának a 23 éves játékos, aki arról is beszélt, hogy voltak megkeresései a német első- és másodosztályból, valamint Csehországból és Görögországból.

Bolla szerint az nagy előny számára, hogy a Servette az Európa-liga csoportkörében szerepelhet, mert így az európai kupaporondon is megmutathatja magát, illetve tapasztalatokat gyűjthet.

„Az elmúlt két évben, amikor játszottam a Servette ellen, nagyon szimpatikus csapat volt. Minden évben megvolt az esélye, hogy bajnok legyen. Azt gondolom, ez a mostani idényben is így lesz” – mondta Bolla, aki kifejtette, új együttese offenzív, sok rövid passzos futballt játszik, ezért szerinte a támadójátékával hívhatta fel magára a figyelmet.

Bolla a válogatott kapcsán kifejtette, sokszor beszélt Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a nyáron, ezért is volt fontos, hogy lezárult az átigazolása a nemzeti együttes következő összetartása előtt. Megjegyezte, pályafutása egyik legfontosabb szezonja előtt áll, tekintve, hogy ennek a végén rendezik a 2024-es Európa-bajnokságot.

A svájci bajnokságban legutóbb ezüstérmes genfi együttes nem kezdte jól az új idényt, ugyanis öt forduló után hat pontjával csak a nyolcadik helyen áll. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a belga Genket 11-esekkel még elbúcsúztatta, azonban a következő körben a skót Glasgow Rangersszel szemben alulmaradt, így került az El főtáblájára.

Írja a Magyar HÍrlap