Sofron István egyelőre kivár, kicsit jobb ligában folytatná pályafutását

MH/MTI
2023. augusztus 28. hétfő. 10:28

A 35 éves játékos az M1 aktuális csatorna megkeresésére  elmondta, hogy – bár a „végén elhasalt” – jól teljesített a válogatott az elitvilágbajnokságon, és úgy érzi, neki is jól ment a játék. Az akkori kapitány, Kevin Constantine pedig, aki a Fehérvár AV19 vezetőedzője is volt, a nemzeti csapat összetartásán jelezte neki, hogy szeretné, ha visszatérne Székesfehérvárra. Időközben azonban az amerikai szakember távozott mindkét posztról.

Sofron elárulta, a Csíkszeredában eltöltött két év után jó lett volna az osztrák ligában szerepelni a Fehérvárral, de nem sikerült oda szerződnie.

„Azt a választ kaptam, hogy már megvan a csapat elég régóta, és tele vannak” – mondta Sofron, aki úgy fogalmazott, ez kicsit csalódás volt a számára, mert nagyon szeretett volna „hazamenni Fehérvárra”, mivel ott lett felnőtt hokis.

Ezután kérte a menedzserét, hogy „itt, közel, Európában, egy kicsivel jobb ligában” nézzen körül, vegye fel a kapcsolatot az osztrák ligában érdekelt csapatokkal, és dobja be a nevét.

„Emiatt most egy-két hónapot kivárok. Ha nem jön össze, akkor a Csíkszereda tárt karokkal vár” – tette hozzá a válogatott hokis, aki addig egyedül készül az idényre.

A nemzeti csapatot illetően úgy fogalmazott, hogy „amíg a válogatott hív, addig menni kell”.

„Amíg tudom segíteni a válogatottat, addig ott kell lenni, de eljön az idő, amikor át kell adni a stafétabotot” – jelentette ki. Hozzátette, szerinte a válogatott gerince, kilenc-tíz játékos egy-két éven belül elköszön. Úgy vélekedett, érdemes lenne beszélni a szövetségben, mi ilyenkor a helyes lépés, „hogy ettől a magyar jégkorong ne szenvedjen kárt”.

Írja a Magyar HÍrlap