Mancini lett a szaúdi válogatott szövetségi kapitánya – HIVATALOS

Az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjáról lemondó rutinos szakember lett Szaúd-Arábia új szövetségi kapitánya…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

A korábbi várakozásoknak megfelelően a vasárnap esti órákban a Szaúd-arábiai labdarúgó-szövetség megerősítette, hogy az olasz válogatott éléről távozó Roberto Mancini lett a helyi válogatott szövetségi kapitánya.

Mancini csaknem öt éven át irányította az olasz válogatottat, mellyel megnyerte a 2021-es Európa-bajnokságot, valamint 2021-ben és 2023-ban is harmadik helyig vezette a Nemzetek Ligájában, azonban a 2022-es vb-re képtelen volt kijuttatni a csapatot.

“Izgatottan jelentem be, hogy csatlakozom a Szaúd-Arábia Labdarúgó-szövetséghez mint a nemzeti csapat vezetőedzője. Örülök és megtiszteltetés számomra, hogy ilyen rangos szerepre választottak, mindez az évek során végzett munkám megbecsülése és elismerése” – írta Mancini a közösségi oldalán.

A szaúdi válogatott az elmúlt világbajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy az első csoportmeccsén 2-1-re legyőzte a későbbi végső győztes Argentínát. Az ázsiai csapat azonban nem jutott tovább a csoportjából, az akkori szövetségi kapitány Hervé Renard pedig távozott posztjáról, hogy a francia női válogatott kapitánya legyen.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint a 2027-ig aláíró Mancini évi 25 millió eurós fizetést fog kapni új munkaadójánál.

Eközben az olasz válogatott azóta Luciano Spalletti személyében már bejelentette az új szövetségi kapitányát.

Fociclub