„Katasztrofális, átlag alatti” – Wolff a Mercedes stratégiájáról

Már az F1-es Holland Nagydíj legelején félresiklott a Mercedes versenye, amikor a leszakadó esőben túl sokáig kint tartották a versenyzőiket a slick gumin. George Russellék is elmondták, hogy nem számítottak ilyen hosszú és ilyen intenzitású csapadékra, ezt tréfálta meg őket, így visszaestek a rangsorban: Lewis Hamilton konkrétan az utolsó pozícióban is haladt.

A csapatfőnök Toto Wolff a Sky Sport F1 kameráinak nyilatkozva nem is kertelt a zandvoorti stratégiájukat illetően:

f1-hamilton-mercedes-zandvoort-pit

„Úgy gondolom, katasztrofálisan túl sokáig maradtunk kint. Teljesen elrontottuk. Alaposan ki fogjuk ezt elemezni. Ez sosem egy emberről vagy egy részlegről szól. Ez a versenyzők és a bokszfal közötti kommunikáción, a stratégián, az időjáráson és azon múlik, hogy mi mindannyian hogyan döntünk. Ez abszolút átlag alatti produkció volt mindenkitől, és ebbe én is beletartozom. De az jó, ha ez fáj.”

Amiért különösen verhetik a fejüket a falba a Mercedesnél, hogy egész hétvégén jónak tűnt a W14-es. Russell szerint egy dobogót dobtak el maguktól, Hamilton pedig odáig ment, hogy szerinte Max Verstappennel is tarthatta volna a tempót, ha jó döntéseket hoznak.

„Bosszantó, mert az autónak igazán jó volt a tempója” – ismerte el Wolff. „Onnantól kezdve viszont csak arról szólt minden, hogy a lehető legjobban visszazárkózzunk. Láthattuk a végén az intermediate-eken, hogy George Max tempóját futotta és Lewis is nagyon erős volt Carlos mögött. Sokkal előrébb végezhettünk volna.”

Wolff hozzátette: ezt a felállást még mindig jobban elviseli. „Inkább legyen jó tempónk és gyors versenyautónk egy közepes eredménnyel, még ha ez fáj is. De ez így is keserédes, hiszen az eredmény nagyon rossz. Jó lehetett volna, de a sportban nincs ’ha’ meg ’volna’.”

Formula.hu

Tagged: