Emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt nyomoznak egy hevesi család ellen

MH/MTI
2023. augusztus 28. hétfő. 10:01

Azt írták, a KR NNI miskolci nyomozói 2021-ben indítottak nyomozást. A gyanú szerint a jelenleg 57 éves L. János lőrinci lakos irányította a csapatot. Két ikerfia, a 31 éves ifj. L. János és L. Konrád vitte ki Németországban a nőket a szexuális szolgáltatás helyszínére, vagyis magánlakásokba. A lányok kiszervezése a kuncsaftokhoz K. Alexandra feladata volt. A nő 2016-ban, 19 évesen maga is végzett prostitúciós tevékenységet, miközben többi kolléganőjét internetes erotikus oldalakon hirdette, majd a jelentkezőkkel egyeztette a részleteket. A csapathoz egy idő után csatlakozott a jelenleg 33 éves F. Richárd, aki barátnője futtatásában vett részt.

A kiszolgáltatott nők naponta 10-12 kuncsaftnak nyújtottak szexuális szolgáltatást, amiért általában alkalmanként 100-150 euró közötti összeget vettek át. A bevételüket a nap végén át kellett adniuk K. Alexandrának, aki azt L. Jánosnak adta tovább. A futtatók Löwensteinben biztosítottak egy apartmant a nőknek, akiket egész nap felügyelet alatt tartottak. Mindössze a napi megélhetésükre adtak nekik pénzt – ismertette a rendőrség.

Amikor az egyik fiatal nő teherbe esett, különböző praktikákat javasolva próbálták rávenni arra, hogy a terhességét megszakítsa. Az abortusz árát ugyanis drágának találták.

A tájékoztatás szerint az elkövetői kör azonosítását követően a KR NNI miskolci nyomozói felvették a kapcsolatot a Heilbronni Rendőrkapitánysággal, tekintve, hogy információjuk alapján az elkövetők közül többen Németországban tartózkodtak. A magyar és a német rendőrök augusztus 16-ra szerveztek közös akciót.

Magyarországon három személyt fogtak el: K. Alexandrát Kenderesen, ifj. L. Jánost Kerekharasztiban és F. Richárdot Verpeléten. Wiernsheimben a heilbronni nyomozók fogták el L. Konrádot, míg édesapjának, L. Jánosnak sikerült megszöknie a hatóságok elől. Ellene elfogatóparancsot adott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda. Augusztus 25-én sikerült beazonosítani a férfi budapesti tartózkodási helyét, ahol elfogták.

A Magyarországon elfogott elkövetőket a nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, míg a Németországban elfogott férfi meghallgatása is megtörtént. Jelenleg mindannyian szabadlábon védekeznek – olvasható a közleményben.

Írta a Magyar Hírlap