Dárdai Pál: “A mai nap nem újrakezdés…”

A Hertha BSC 5-0-ra győzött a Greuther Fürth ellen a német másodosztály (2. Bundesliga) 4. fordulójában, így három vereség után megszerezte az első győzelmét a szezonban…

(Photo by Selim Sudheimer/Getty Images)

A Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál a mérkőzés utáni értékelésben azt ecsetelte, hogy csapata tulajdonképpen nem változott az előző mérkőzésekhez képest:

“Ugyanúgy játszottunk, mint korábban, de az utolsó passzok nem sikerültek, ezek most sem stimmeltek az elején. A futballban szerencse kell, korábban ez sem volt meg. Tabakovic gólja után megváltozott valami, ezt lehetett látni.”

“A mai nap nem újrakezdés. Ez egy fiatal csapat, meg kell találnunk az irányt. Bizonyítanunk kell, hogy ebben a csapatban ott van ez a minőség, ki tudja, mi lesz a jövő héten. Lenyeltük a negatív hangulatot és ragyogtunk, elég erősek vagyunk!” – tette hozzá a tréner a továbbiakról.

A Fürth elleni ötgólos siker az elmúlt 10 évben a berliniek legnagyobb különbségű győzelme bajnoki találkozón, legutóbb 2013-ban nyertek hasonlóan fölényesen, akkor az Eintracht Frankfurtot győzték le 6-1-re.

A Hertha a következő fordulóban a Magdeburg otthonában fog pályára lépni.

Fociclub