Norrist már bosszantja, hogy Verstappen sosem hibázik

Újra a McLaren volt a Red Bull legközelebbi üldözője – a Brit Nagydíj időmérőjén és a Belga Nagydíj sprintkvalifikációján is a wokingi csapat számított a fő kihívónak –, Lando Norris Silverstone után ismét a második rajtkockába kvalifikált.

Az első helyezett Max Verstappentől azonban 0,537 másodperc elválasztja a britet, aki „bosszantónak” nevezte, hogy a holland sosem követ el hibát.

„Jó ez, így is örülök, a második hely jó eredmény ilyen körülmények között. Az ember mindig abban bizakodik, hogy Max elkövet egy hibát, de sosem hibázik, ami kicsit frusztráló” – nyilatkozta a leintés után Norris, aki a Spanyol Nagydíj óta rendszeresen a rajtrács elején van, idén ötödször kvalifikált az első két sor valamelyikébe.

„Ahogy mondtam, örülök, a csapat remek munkát végzett. Kaotikus időmérő volt, aminek a vége újabb második helyezés. A kvalifikáció mindig stresszes, a körülményektől függetlenül is. Vár még rám munka, nem érzem magam a legkomfortosabban, de elég jó a helyzet” – mondta a brit, aki saját leggyorsabb körével nem volt elégedett.

„A kör első fele óriási volt, de a második fele talán az egyik legrosszabb fél kör volt, amit összeraktam. Túl hamar jutottam a csúcsra, de élveztem azért. A második helyet elfogadom.”

A tökéletlen utolsó gyorskör ellenére Norris mégis két tizeddel George Russell és hárommal Alex Albon elé kvalifikált. Csapattársa, Oscar Piastri azonban hiába volt harmadik a Q1-ben és második a Q2-ben, neki épp a Q3-ban nem jött ki a lépés, a leintésnél még második volt, de aztán folyamatosan csúszott hátra, ahogy a többiek is beérkeztek, a másik McLaren végül csupán a nyolcadik rajthelyet szerezte meg a Holland Nagydíjra.

Formula.hu

Tagged: