Befejezi pályafutását Márton Anita?

„Sajnálom, hogy nem volt még három lökés, mert lökésről lökésre tudtam javítani. Szerettem volna 18 méter felett lökni, az edzéseken sikerült, itt most sajnos nem jött ki, de rettentő módon élveztem a versenyt, szuper volt ilyen közönség előtt versenyezni” – kezdte az értékelést a súlylökés selejtezője után Márton Anita, aki jó félórás „tiszteletkört” követően nyilatkozott az m4sport.hu-nak.

„Gyakorlatilag úgy kellett elráncigálni ezen a fél körön keresztül. Szerintem még most is csak az első kanyarban lennék” – fűzte hozzá.

A 34 éves sportoló kapcsán természetesen a legfontosabb kérdés, hogy hogyan tovább, már ami pályafutása folytatását illeti.

„Van még két versenyem ebben a szezonban, utána lesz egy kis pihenő, és utána tiszta fejjel hozom meg a döntést. Egy ideje már fontolgatom, hogy abbahagyom, hiszen már 23 éves pályafutás van a hátam mögött. Gyakorlatilag a mezőny legidősebb tagja voltam. Jót mosolyogtam ide jövet, mert raktak elém fényképeket a riói olimpia dobogójáról, és a dobogós versenytársaim már évek óta nincsenek a mezőnyben. Úgyhogy most már úgy érzem, számomra is eljött az idő, hogy egy picit másfelé tekintsek” – jelentette ki, kiemelve, rengeteg biztató üzenetet kapott a vb előtt, ami utolsó világversenye volt.

Márton két és fél évvel ezelőtt anyuka lett, a visszatérése utáni időszakra pedig már amolyan grátiszként tekint, sőt, valójában egész karrierjére.

„Ezelőtt 20-25 évvel nem gondoltam volna, hogy ilyen magasságokba érhetek. Nagyon örülök, hogy egy viszonylag sérülésmentes karriert tudhatok magam mögött, és hogy ennyien támogattak és szurkoltak ezen az úton. Nagyon megható” – mondta.

Hozzátette, tervei szerint visszavonulása után sem távolodik el a sportágtól, hiszen „az élete része, abban nőtt fel”, de elképzelhető, hogy eltűnik egy kis időre, ugyanis családbővítést terveznek párjával, illetve pihenni is szeretne.

Írja a Magyar HÍrlap