A Mezőkövesd jogellenesnek tartja a kizárást az új játékosok regisztrálásából

MH/MTI
2023. augusztus 26. szombat. 12:04

A borsodi klub honlapján megjelent közlemény szerint az ügy előzményei tavaly nyárra vezethetőek vissza, amikor korábbi játékosuk, a horvát Matija Katanec egyoldalúan és – a klub  álláspontja szerint – jogellenesen mondta fel munkaszerződését, majd ezt követően kártérítési igénnyel fordult a FIFA-hoz.

„Annak ellenére, hogy az MLSZ által megszövegezett és az első osztályú klubok által kötelezően alkalmazandó munkaszerződés rendelkezései szerint egy első osztályú magyar labdarúgóklub mint munkáltató, és a játékosok mint munkavállalók közötti munkajogi vita esetén kötelezően az illetékes magyar munkaügyi bíróság jár el, a FIFA, sokadszorra megsértve a magyar bíróságok joghatóságát, határozatot hozott” – áll a közleményben.

Mivel a FIFA határozata nem tartalmazott indokolást, ezért az indoklás megküldését külön kérték a borsodiak annak érdekében, hogy jogorvoslati kérelmet tudjanak előterjeszteni. A FIFA sajnálatos és jogsértő módon – feltételezhető informatikai hibából eredően – a határozat indoklását már csak az eltiltó határozattal egyidejűleg, múlt szerdán közölte a klubbal – írták.

Ennek megfelelően a június 9-én meghozott, indokolt határozat jogszabálysértő módon nem került közlésre a klubbal sem e-mailben, sem a FIFA által működtetett kommunikációs felületen, így a fellebbezés, jogorvoslat lehetőségétől elzárták a Mezőkövesd Zsóry FC-t – tették hozzá.

A középhátvéd Katanec 95 mérkőzésen két gólt szerzett mezőkövesdi színekben, jelenleg pedig a román ACSM Poli Iasi futballistája.

Írja a Magyar HÍrlap