Három érem és négy olimpiai kvóta a pénteki döntőkben

MH/MTI
2023. augusztus 25. péntek. 19:12
Frissítve: 2023. augusztus 25. 19:22

A magyar versenyzők három érmet, egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot, valamint a férfi kajak négyes révén további négy párizsi kvótát gyűjtöttek a pénteki döntőkben a duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

A Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összeállítású férfi kvartettnek egy európai riválisát kellett megelőznie az 500 méteres fináléban ahhoz, hogy négy indulási jogot gyűjtsön Magyarországnak ebben a szakágban, és ez nem is okozott gondot a számára: a németek mögött másodikként ért célba.

A Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Rendessy Eszter, Hadvina Dóra összeállítású női kajak négyes már azzal megszerezte a kvótát, hogy bejutott a döntőbe 500 méteren, ott azonban nem tudott beleszólni az érmes helyek sorsába, és hetedik lett.

Ami a nem olimpiai számokat illeti: Kopasz Bálint magabiztos versenyzéssel megnyerte a kajak egyesek 500 méteres döntőjét, a címvédőként induló Kiss Blanka, Lucz Anna kajak páros pedig ezúttal bronzérmet szerzett 200 méteren.

A pénteki paradöntőkben Kiss Péter Pál megvédte címét KL1 200 méteren, ezzel kvótát szerzett az országnak a jövő évi paralimpiára.

Írja a Magyar HÍrlap