Ferencváros: “Soha nem szabad korán kimondani a végső sikert”

A Ferencváros 4-0-ra győzött a Zalgiris Vilnius ellen az Európa-konferencialiga-selejtező playoff-körének első mérkőzésén idegenben…

A Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba a fölényes győzelem ellenére óvatosan fogalmazott, de elégedett volt csapata teljesítményével:

“A sportban nem szabad korán kimondani a végső sikert. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, de van még egy mérkőzés, amire tisztességesen fel kell készülni. Csak rajtunk múlik, hogy mi lesz ebből. Az első félidőben is voltak helyzeteink, ahogy az ellenfélnek is, de irányítottuk a meccset, a játékosokban van feszültség, amikor tudják, hogy többel is lehetne már vezetni. Talán ez érződhetett rajtuk. A második gól után valami felszabadult bennük. Jár a gratuláció ezért a teljesítményért.”

“A csatárok is számolják, hogy hány gólt szereznek. Annak is örülünk, hogy a többi játékosunk is gólerős. Sok gólt szereztünk mostanában, az kell, hogy ez az éhség megmaradjon. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, a támogatást, akik eljöttek ide miattunk, remélem, hogy sikerült meghálálnunk nekik ezt a bizalmat” – tette hozzá a tréner.

A párharc visszavágóját jövő csütörtökön 20:00-tól rendezik a Groupama Arénában.

Fociclub