Eltört Ricciardo keze, újonc ugrik be a helyére

Daniel Ricciardo a Formula-1-es Holland Nagydíj péntek délutáni második szabadedzésén szenvedett balesetet a döntött 3-as kanyarban – másodpercekkel Oscar Piastri incidense után –, amely során megsérült a csuklója, így kórházba vitték az ütközést követően.

A találgatások egyből beindultak, hogy mennyire súlyos az AlphaTauri pilótájának sérülése: Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója arról beszélt közvetlenül az FP2 után, hogy komoly kézfájdalmai voltak a pilótának.

f1-ricciardo-alphatauri-zandvoort

Nos, mint az két órával a tréning vége után kiderült, Ricciardo keze eltörött, így valóban nem tudja folytatni a zandvoorti hétvégét. Ezt maga Marko erősítette meg, ahogy egyúttal azt is, hogy az idén a Super Formulában szereplő, egyébként pedig a Red Bull-os csapatok hivatalos tesztversenyzőjeként is tevékenykedő Liam Lawson ülhet be az ausztrál helyére:

„Eltört valamije a kezében, úgyhogy nem fog versenyezni. Lawson fog vezetni a helyén. Nehéz ez számára. Kár érte, mert jól működik itt az autó” – nyilatkozta Marko. A cserét nem sokkal később az AlphaTauri is megerősítette közleményben. A Formula.hu információi szerint azt még nem tudni egyébként, hogy szükséges-e műteni is Ricciardo kezét.

Lawson több éve a Red Bull-család tagja, 2021-ben kis híján bajnok lett a DTM-ben, tavaly pedig a Formula-2-ben zárt harmadik helyen. Idén a japán Super Formulában szerepel az új-zélandi pilóta, aki így tehát beugróként debütálhat a hétvégén az F1-ben.

Marko egyébként azt is hozzátette, hogy bár találgatás szintjén felmerült az előző órákban, az éppen Ricciardo visszatérése miatt az ülését elveszítő Nyck de Vries beugrása nem volt opció, hiába lett volna ez a hazai versenye.

Formula.hu

Tagged: