A fél világ őrjöng, a másik fele örül

A Facebook tulajdonosa, a Meta megerősítette, hogy a Messenger titkosítási terve még az idei év végéig megvalósul. Céljuk, hogy lehetetlenné tegyék a privát üzenetek lehallgatását. Bár ez a többség számára pozitívan hangzik, sokan mégis attól tartanak, hogy a titkosítás menedéket jelenthet a pedofilok vagy a terroristák számára – írja a borsonline.hu.

A Messenger-felhasználók egyébként már most bekapcsolhatják az úgynevezett végpontok közötti titkosítást, ha akarják, de ez a funkció még nem alapértelmezett.

„Mától kezdve a Messengeren több millió ember beszélgetéseit frissítjük erősebb titkosítási szabványokra a folyamatban lévő végpontok közötti titkosítás részeként – mondta Timothy Buck, a Messenger termékmenedzsere. – Továbbra is azon vagyunk, hogy az év végéig elindítsuk az alapértelmezett végpontok közötti titkosítást” – tette hozzá.

Várhatóan az Instagram üzenetküldő funkciója is követni fogja a példát. A Meta másik alkalmazása, a WhatsApp egyébként már automatikusan titkosítva van.