Ekl-playoff: a visszavágó szinte már csak formalitás, a Ferencváros fölényes győzelmet aratott Litvániában!

Az Európa-konferencialiga playoffkörében a Ferencváros együttese a Zalgiris Vilnius otthonában kezdte meg a párharcot, amelynek tétje a csoportkörbe jutás volt.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Ferencváros együttese, amely az első nagy helyzetét a 6. percben tudta kidolgozni. Fani szabadrúgását Zachariassen tudta megcsúsztatni, de a kapus hatalmas bravúrral hárítani tudta próbálkozást. A következő percekben a Zalgiris vált aktívabbá, két távoli lövéssel tesztelték Dibuszt, a magyar kapus azonban a helyén volt és védett. A 17. percben aztán előnybe került a Ferencváros: a hazaiak egyik védője adott ajándékba egy labdát Traorénak, aki 26 méterről hatalmas gólt tekert a hálóba, 0-1! A folytatásban is inkább a Fradi akarata érvényesült, de a játék képe átalakult mezőnyharccá, igazán nagy helyzetig a félidő végéig kellett várni. Ekkor Civic emelésénél Traoré fejelt 8 méterről, de a próbálkozás a bal alsó mellett szállt el.

A második játékrész elején egy jóval szervezettebb és aktívabb Zalgiris jött ki a pályára, amely többször is gondot tudott okozni a Fradi védelmének. A 64. percben azonban egy újabb védelmi megingást kihasználva hatalmas előnybe került a Ferencváros: a hazaiak a félpályánál vesztettek labdát, ami után Varga és Marquinhos vitte végig az akciót, majd a brazilt Gorobsov a tizenhatoson belül lerántotta, amit a bíró büntetővel és piros lappal “jutalmazott”. A labda mögé Varga állt oda, és értékesítette a tizenegyest, 0-2! A 75. percben még tovább nőt a két csapat közti szakadék, egy újabb védelmi hibát kihasználva Pesic került ziccerbe, a csereként beálló csatár pedig 15 méterről külsővel vette be a kaput, 0-3! Ezzel viszont még nem volt vége, a 84. minutumban ugyanis Traoré és Tokmac gyönyörű összjátékát követően a mali támadó a második gólját jegyezhette a mérkőzésen, 0-4! A véghajrában már nem történt semmi jelentős esemény, így a Ferencváros egy fölényes sikert aratva csak formalitássá tette a párharc hazai visszavágóját.

Zalgiris Vilnius – Ferencváros 0-4 (0-1)
Helyszín:
LFF Stadium Vezette: Igor Sztojcsevszki
Gólszerzők: ill.
Traoré (17., 84.), Varga (65. – büntető), Pesic (75.)
Sárga lapok: -ill. Varga (31.)
Kiállítás: Gorobsov (62.) ill.-

Zalgiris Vilnius: Gertmonas – Mamic, Vucur, Hnid, Pavelic (Bopesu 68.) – Milickovic (Karashima 46.), Kendysh, Gorobsov, Novikovas (Kazlauskas 72.) – Antal (Vaca 45+1.), Golubickas Vezetőedző: Vladimir Cheburin

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé, Civic – Sigér, Abu Fani (Ben Romdhane 81.), Zachariassen (Esiti 81.) – Traoré (Owusu 87.), Varga (Pesic 70.), Marquinhos (Tokmac 70.) Vezetőedző: Máté Csaba

Fociclub