Sas Dániel döntős, öt magyar bronz a serdülő EB-n!

A maribori serdülő Európa-bajnokság elődöntőiben hat magyar versenyző volt érdekelt. A fiúk 70 kilogrammos mezőnyében Sas Dániel a georgiai Tsiklauri ellen lépett ringbe és taktikus ökölvívással megérdemelt jutott be a döntőbe. Törő Eszter, Tallósi Vanessza, Vastag Béla, Fazakas István és Domján Alex nem tudta beverekedni magát a fináléba.

„Nagyon örülök Dani sikerének, taktikus és koncentrált bunyót produkált és megérdemelten jutott döntőbe. Törő Eszti sajnos nem tudta felvenni az urán ritmusát, aki kihasználta Eszti hibáit és gyorsan befejezte a mérkőzést. Fazakas István nagyon küzdött, de bolgár ma jobb volt nála. Pisti szépen helyt állt és képes még a fejlődésre. Domján Alex meccsébe többet éreztem, az örmény sokat mozgott és úgy érzem Alex nem maradt el tőle találatok számában. Az eredmény akár fordított is lehetett volna. Ugyanezt éreztem Tallósi Vanesszánál is. Az találatok számában talán még jobb is volt, viszont a horvát lány mozgását jobban díjazták a bírók és ez elég volt neki a döntőhöz. Vastag Bélától picit több kellett volna a hajrában, egy picit határozottabb boksszal képes lett volna bejutni a döntőbe, de még ő is fejlődőképes versenyző.

A holnapi szünnap is munkával fog telni, igyekszünk kihasználni a lehetőséget, hogy más országok versenyzőivel együtt edzhessünk és kesztyűzhessünk.” – értékelt Dorkó Péter, serdülő szakágvezető

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség