Női röplabda Eb: ukrán győzelem, szlovén búcsú Röplabda

MH/MTI
2023. augusztus 23. szerda. 21:51

A találkozó első szettjét még a szlovénok nyerték, de az ukránok előbb egyenlítettek, majd annak ellenére fordítottak, hogy a harmadik felvonásban, 16–15-ös vezetésüknél bokasérülés miatt elveszítették addigi legponterősebb játékosukat, az átló Anasztaszija Krajdubát, aki egy leérkezésnél rosszul fogott talajt.

A játszma végjátéka így is drámai volt, a szlovénok végül saját maguknak köszönhették, hogy kikaptak, ugyanis 24–24-nél Marco Bonitta szövetségi kapitány egy nem szabályos cserekísérlettel úgy megzavarta játékosát, Mija Siftart, hogy ő nyitás helyett csak ledobta maga elé a földre a labdát, ezzel ajándékozva egy „ingyenpontot” az ellenfélnek. A következő labdamenetben az ukránok egy ásszal lezárták a játékrészt, majd a negyedik etapot már simán nyerték meg.

A győzelem nélkül álló magyarok 20 órától a világbajnok szerbek ellen fejezik be szereplésüket a jövő vasárnapig tartó, belga, olasz, német, észt közös rendezésű kontinenstornán, amelyen a hatcsapatos csoportokból a legjobb négy folytathatja a nyolcaddöntőben.

Írja a Magyar HÍrlap