Nemzetközi hajtóvadászat indult egy tízéves kislány gyilkosa után

Az Origo azt írja, nemzetközi körözést adtak ki az Egyesült Királyságban a 41 éves Urfan Sharif és az országból vele együtt elmenekült felesége, Benash Batool és testvére, Faisal Malik ellen, mivel a gyanú szerint Urfan Sharif hidegvérrel meggyilkolhatta mostohalányát, a 10 éves Sara Sharifot.

A kis Sarát augusztus 10-én találták holtan a rendőrök egy családi házában, a rendőrség pedig megerősítette, hogy a család három tagja Pakisztánba menekült a megtalálása előtti napon. A rendőrséget a 41 éves apja, Urfan Sharif hívta, aki a 29 éves Beinash Batool élettársával és 28 éves testvérével, Faisal Malikkal Iszlámábádba távozott, mielőtt Nagy-Britanniában kihallgatták volna őket – írják.

A három felnőtt személy ellen nemzetközi hajtóvadászat indult, de az Egyesült Királyságnak nincs hivatalos kiadatási egyezménye Pakisztánnal.

Mark Chapman főfelügyelő, a surrey-i és sussexi rendőrség súlyos bűncselekményekkel foglalkozó csoportjának munkatársa elmondta:

„Most már tudjuk, hogy Sara többszörös és kiterjedt sérüléseket szenvedett hosszú időn keresztül, ami jelentősen megváltoztatta a nyomozásunk jellegét, és kibővítettük a nyomozásunk fókuszának időbeli hatályát.”

Írta a Magyar Hírlap