Szerencsejáték a jövőben: kaszinópiaci előrejelzések 2030-ra

Az online kaszinók iránti érdeklődés már körülbelül egy évtizede markáns növekedést mutat, de az internetes szerencsejátékok iránti igény a Covid19 időszakában ugrott meg igazán. Ezután felmerülhet bennünk a kérdés, hogy hova, milyen irányba tart ez a fejlődés, és miként fognak alakulni a játékosi szokások pár év múlva. Az elérhető magyar kaszinók a casinorix-hu.com oldalán tekinthetők meg.

A mobil eszközök fejlődésének és széleskörű elterjedésének köszönhetően már alig találunk olyan kaszinójátékot, aminek ne lenne mobil készülékkel kompatibilis verziója. Ugyanezt mondhatjuk el magukról a kaszinóoldalakról is. Sok online kaszinó külön mobil applikációt is készít. A jövőben valószínűleg még nagyobb teret fognak kapni az alkalmazások, amikhez különleges ajándékok és bónuszok is tartoznak majd. A Google Play már egyre több országban engedélyezi a szerencsejáték-applikációk letöltését, amihez jelentősen hozzájárult a szerencsejátékok világszerte növekvő legalizációja is.

kaszino

Forrás: Natural8

Az online kaszinójátékok nemcsak hatalmas mennyiségben, hanem többféle típusban, kategóriában és változatban is elérhetők. Éppen ezért a jövőben valószínűleg csökkenni fog a forgalom azon oldalakon, amelyek csak egy szűk játékcsoportra specializálódtak (pl. póker). A kaszinóoldalakat ugyan messze-messze a nyerőgépek uralják, folyamatosan bővítik az élő kaszinós játékkínálatot is. A hagyományos kártyajátékok már most rengeteg változatban elérhetők, de a „streaming” fogadások és játékok még csak most kezdenek előretörni. Ezekben ugyanis nemcsak néhány ember vehet részt (mint pl. a pókerasztaloknál), hanem nagyobb tömegek is bent lehetnek egyszerre egy játékban, és egyénileg vagy csoportosan fogadhatnak, miközben valaki közvetíti a játékot.

Már szinte nincs is olyan terület, ahova ne tört volna be a mesterséges intelligencia (MI). A játékélmény fokozása, a kaszinóoldalak személyre szabottabbá tétele, az ügyfélszolgálat fejlesztése vagy fogadásokkal kapcsolatos kalkulációk lefuttatása mind-mind olyan területet jelent, ahol potenciálisan alkalmazni lehetne az MI-t. A virtuális valóság (VR) egyre népszerűbbé válása szintén egy olyan eszközt jelent, amit előbb-utóbb be fognak építeni a kaszinójátékokba is, csakúgy mint a blokklánc-technológián alapuló fizetőeszközöket a fizetési rendszerekbe. A kriptovaluták ugyan már sok helyen felbukkannak, hiszen általánosan megbízhatóbbnak tekinthetők, és a tranzakciók is gyorsabban végbemennek velük, mint más fizetési móddal, a növekvő igény miatt valószínűleg nemsokára még nagyobb kínálatban fogunk találkozni velük.

A kaszinópiac tehát rengeteg kiaknázatlan lehetőséget és meglepetést tartogat még számunkra a jövőben.

Formula.hu