„Csak a Red Bullnál nincs egyenlő bánásmód” – Vasseur

Frederic Vasseur az idei szezon előtt csatlakozott a Ferrarihoz csapatfőnökként, és mivel korábban a Saubernél már dolgozott együtt Charles Leclerc-rel, sokan azt gondolják, az új vezető a monacói pilótát részesíti előnyben Carlos Sainzcal szemben. Ezt láthatjuk bele akár azokba a pletykákba, miszerint Leclerc hosszú távon hosszabbíthat a vörösökkel, miközben a spanyol csapattárs kapcsán folyamatosan előkerülnek olyan híresztelések, hogy 2024 után távozhat Maranellóból.

f1-vasseur-horner-1

Vasseur ráadásul az idény elején úgy fogalmazott, hogy ha a helyzet úgy hozza, a vb-cím érdekében be kell állniuk az egyik pilóta mögé. Persze a Ferrari idén nincs harcban a végső sikerért, márpedig a Ferrari-főnök szerint ez a feltétele a fenti kijelentésének, alapból pedig az egyenlő bánásmód híve – aminek kapcsán finoman odaszúrt a nagy rivális Red Bullnak is:

„Nem-nem, ne adjátok Helmut Marko szavait a számba!” – reagált az erre irányuló kérdésre Vasseur, akit a Crash.net idéz. „Sosem mondtam ezt, és soha nem is csináltam. Csak annyit mondok, hogy ha a cél a versenyzők világbajnoki címe, akkor a szezon egy bizonyos pontján dönteni kell és azt favorizálni, aki előrébb áll az összetettben. Ugyanakkor nem vagyunk most ebben a helyzetben.”

„A kérdés azt feltételezi, hogy Charles az első számú, de ez nincs így. 25 éve kezdtem ezt a munkát azzal a gondolattal, hogy mindkét pilótának egyforma támogatást kell kapnia, és nem tervezek ezen változtatni. Minden csapat ebbe az irányba mozdul, kivéve a Red Bullt Verstappennel és Perezzel.”

Formula.hu

Tagged: