Micheliszt büntették és nőtt a hátránya

Két hónapos pihenő után az uruguayi El Pinarban, a TCR dél-amerikai szériájával közösen folytatódott a TCR Világsorozat 2023-as idénye. Az első futamot a pole-ból induló Santiago Urrutia nyerte – akinek hazai közönsége előtt a szerződését is meghosszabbította a Cyan Racing és a Lynk & Co – a csapattárs Thed Björk és az audis Frederik Vervisch előtt.

 

A negyedik startkockából induló Michelisz Norbert eredetileg az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót a versenyen, de utólag megbüntették: a Hyundai pilótája épp a nagy bajnoki rivális, Yann Ehrlacher ellen védekezett keményen, aminek köszönhetően összeértek. Norbi öt másodperces büntetése épp azt jelentette, hogy a francia mögé, a hatodik pozícióba sorolódott a végeredményben.

A fordított rajtrácsos második viadalon Ma Qing Hua zsebelte be első sikerét a TCR World Touron, azaz mindkét futamon a Lynk & Co diadalmaskodott. Michelisz csapattársa, Mikel Azcona lett a második, míg a dobogót Ehrlacher tette teljessé. Micheliszt a nyolcadik helyen intették le, ám ezúttal az egyik riválisát büntették utólag: Björk koccant neki többször is a 2019-es világkupagyőztes magyar autójának, amiért a svédet öt másodperces büntetéssel sújtották, ez pedig Norbinak végül egy hetedik helyet eredményezett.

 

Az uruguayi forduló után Ehrlacher 20 ponttal vezet Michelisz előtt a tabellán, de mögöttük is szoros az állás: Azcona lemaradása csak tíz egység Norbi mögött, de Rob Huff (17 pont hátrány a magyar versenyzővel szemben) és az azonosan álló Björk és Nestor Girolami (25-25 pont) is abszolút lőtávolságon belül van még. A szezon a hétvégén Argentínában folytatódik.

Formula.hu