Mennyből a pokolba zuhant a női labdarúgó világbajnokság hőse Ezzel a fotóval üzent Olga Carmona elhunyt édesapjának

A 23 éves Olga Carmona döntő szerepe volt a spanyol válogatott meglepő győzelmében. A Real Madrid játékosa a Svédország elleni elődöntőben 1–1-es állásnál egy távoli lövéssel szerzett győzelmet jelentő gólt. A fináléban pedig Spanyolország, a 29. percben szerzett találatával győzte le az Európa-bajnok angol együttest. Carmonát választották a finálé legjobb játékosának.

A világbajnoki cím ünneplése után tudta meg a spanyol válogatott csapatkapitánya, hogy édesapa pénteken meghalt, de a családja kérésére csak a döntő után közölték vele a fájdalmas hírt.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség közleménye: „A legőszintébb ölelésünket küldjük Olgának és családjának a mély szomorúság pillanatában. Szeretünk, Olga, te a spanyol futballtörténelem hőse vagy!”

A világbajnok így üzent a hosszú, súlyos betegségben elhunyt édesapjának: „És anélkül, hogy tudtam volna, már a döntő kezdete előtt éreztem, hogy fenn van egy csillagom. Tudom, hogy erőt adtál ahhoz, hogy valami nagyszerűt érjek el. Tudom, hogy figyeltél engem vasárnap este, és büszke vagy rám. Nyugodj békében, apa” – írta Carmona a közösségi médiában, s üzenet mellé egy képet is mellékelt, amelyen megcsókolja a világbajnoki aranyérmét.

Írja a Magyar HÍrlap