Megint győzött és listavezető lett a Loki! DVSC-Kisvárda 4-1

A Konferencia-ligától a harmadik fordulóban múlt csütörtökön búcsúzó DVSC csak három mérkőzést játszott eddig a bajnokságban, mindegyiket otthon, és még nem vesztett pontot.

A Kisvárdánál bő egy hete, augusztus 12-én edzőváltás történt, megváltak Milos Kruscic vezetőedzőtől, helyét Gerliczki Máté, az NB III-as együttes edzője vette át, aki most vereséggel mutatkozott az első csapat élén.

Eredetileg a Kisvárda lett volna a pályaválasztó, de csütörtökön eldőlt, hogy cserére lesz szükség, mert a Várkerti Stadion bakteriálisan fertőzött játékterét nem sikerült olyan állapotba hozni, hogy méltó körülmények között meg lehessen rendezni a találkozót. Emiatt a Kisvárda a negyedik meccsét is idegenben volt kénytelen lejátszani, míg a Debrecen – amelynek a második fordulóbeli összecsapását elhalasztották – harmadszor lépett pályára saját közönsége előtt.

Élénk iramban kezdett a hazai csapat, és már a hetedik percben vezetést szerzett: Dzsudzsák passza után Kiziridisz cselezte be magát a tizenhatos jobb oldalán, majd pontosan lőtt, a labda úgy került a hálóba a bal kapufa mellett, hogy Kovács Marcell beletenyerelt, de nem tudta kiütni. Mezőnyfölényben játszott a DVSC, ugyanakkor kevés izgalom volt a folytatásban. A Kisvárda szórványos akcióinak egykénél a 30. percben Makowski távolról tekert a felső lécre. Lassan folydogált a játék, a Debrecen kezdeményezett, de nem tudta feltörni a vendégek szervezett védelmét, vagy ha igen, technikai hiba miatt nem született újabb gól.

A második félidőre két cserével érkezett ki a Kisvárda, amely feljebb tolta a védekezését. Így labdaszerzés után könnyebben jutott el a debreceni tizenhatoshoz. Hat perc elteltével jött is az egyenlítés, Navratil egy jó csellel verte meg a védőjét a jobb oldalon, középre gurított, az üresen érkező Vida pedig a kapuba passzolt.

A továbbiakban több veszély volt a vendégek játékában, a hazaiak sok hibával szövögették akcióikat, a közönség füttyel jelezte, hogy nem tetszik neki, amit a pályán lát. Hármas hazai csere következett a félidő közepén, majd csakhamar megint a DVSC-nél volt az előny, Szőr a 16-oson belül megrúgta Loncart, a megítélt büntetőt Dzsudzsák értékesítette. Ez megtörte a Kisvárdát, lendületbe jött a Debrecen, labdaszerzést követően – Dzsudzsák passza után – Loncar lőtt gólt, ezzel eldöntötte a mérkőzést. A ráadás ötödik percében is született még egy gól, Bódi szabadrúgásból állította be a végeredményt.

Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 4-1 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4011 néző, v.: Csonka
gólszerző: Kiziridisz (7.), Dzsudzsák (77. – 11-esből), Loncar (84.), Bódi (95.), illetve Vida (52.)
sárga lap: Mojzis (45+1.), Loncar (84.), illetve Szőr (55.), Camaj (94.)

Debreceni VSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Mojzis (Bévárdi, 68.), Manrique (Romancsuk, 81.) – Loncar, Lagator – Kiziridisz (Bódi, 68.), Dzsudzsák (Szécsi, 87.), Domingues – Do. Babunszki (Bárány, 68.)

Kisvárda: Kovács M. – Navratil, Kovacic (Ilievski, 83.), Jovicic, Széles, Vida – Ötvös (Szőr, a szünetben), Lucas (Melnyik, 74.) – Camaj, Mesanovic (Balogh N., 74.), Makowski (Spasic, a szünetben)

Írja a Magyar HÍrlap