Fürjes Balázs: Magyarország soha sem adja fel olimpiai álmát Fürjes Balázs: Megtisztelő felkérés, de ez nem személyesen nekem szól

SM
2023. augusztus 21. hétfő. 12:33

Fürjes Balázs, a magyar főváros korábbi 2024-es olimpiai pályázatának vezetője az interjúban hangsúlyozta, hogy az ország soha nem adja fel azt az álmát, hogy olimpiát rendezzen. A korábbi pályázatban szerepelt a Nemzeti Atlétika Központ felépítése, amely a most zajló atlétika világbajnokságra elkészült. S a 2017-es és 2022-es vizes világbajnokságnak otthont adó Duna Aréna is a korábbi olimpiai pályázat öröksége.

A magyar kormány még nem döntött a 2036-os olimpia pályázata mellett, de Fürjes elmondta, hogy az olimpia megrendezése továbbra is nemzeti ambíció: „A budapesti olimpia a nemzet százéves álma, és egy olimpiai nemzet soha nem adhatja fel álmait. A rendező kiválasztásának új rendszere biztató az olyan városok számára, mint Budapest és olyan régiók számára, mint Közép-Európa. Tehát ha eljön az ideje, mindenképpen megfontoljuk a jelentkezést, de csak azzal a feltétellel, hogy a társadalmi támogatottság széles, szilárd és erős” – hangsúlyozta Fürjes Balázs.

 

Írja a Magyar HÍrlap