Atlétikai vb – Többezer szurkoló előtt vette át bronzérmét Halász Bence Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter átadja a bronzérmet Halász Bencének a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én.

MH/MTI
2023. augusztus 21. hétfő. 20:12
Frissítve: 2023. augusztus 21. 22:48

A vasárnapi finálét a kanadai Ethan Katzberg (81,25 m) nyerte az olimpiai bajnok lengyel Wojciech Nowicki (81,02 m) és a magyar klasszis (80,82 m) előtt. A három dobogós hétfőn, az esti program kezdete előtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztertől és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól vette át érmét és virágcsokrát a stadion és a főbejárat közötti parkban kialakított medálplázában.

Újításnak számít, hogy a medálceremóniát minden esti program előtt egymást követően tartják meg a stadion melletti parkos részen. Ez hétfőn is jól látható módon beváltotta a hozzáfűzött reményeket, ugyanis a versenyzők szinte rocksztárnak érezhetik magukat a színpadon, a tömeg ugyanis szinte karnyújtásnyira tőlük tört ki rendre ovációban a dobogósok felkonferálása közben.

A pódium és az attól mintegy 20 méterre a fotósoknak kialakított emelvény közötti területet teljesen megtöltötték a nézők, s akik nem fértek oda, azok oldalról figyelték a ceremóniákat és éltették az érmes atlétákat. A díjátadók a férfi kalapácsvetésével zárultak, előtte többek között a brit Katarina Johnson-Thompsont, a hétpróba bajnokát és a leggyorsabbnak járó aranyat kiérdemlő amerikai Noah Lylest láthatták a rajongók elérzékenyülni a dobogó tetején.

A kalapácsvetők éremátadásán Halász Bence a többiekénél is nagyobb tapsban és ünneplésben részesült, majd a ceremónia végén, a dobogó tetején készített miniinterjúban újra megköszönte a magyar közönség biztatását, egyúttal jelezte, hogy mostantól már csak a következő év fő versenyeire, az Európa-bajnokságra és a párizsi olimpiára fog koncentrálni.

Halász Bence teljesítményének ünnepléséhez a szervezők is nagyban hozzájárultak azzal, hogy a ceremóniára a vasárnapi jegyek is érvényesek voltak. A „lejárt” belépők tulajdonosait nem csupán beengedték a vb területére a medál plázához, de 50 százalékos áron jegyet is vásárolhattak a hétfő esti program megmaradt jegyeiből a nézőtér felső részén.

Írja a Magyar HÍrlap