Két órával korábbi kiérkezést javasolnak a szervezők Atlétikai vb 2023 – Megnyitó ünnepség

MH/MTI
2023. augusztus 20. vasárnap. 10:55
Frissítve: 2023. augusztus 20. 10:56

A korai érkezésért cserébe koncerttel, fesztiválhangulattal, izgalmas aktivitásokkal és elérhető áron kínált hideg frissítőkkel várnak minden szurkolót a gyönyörűen kialakított stadionparkban – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az esti programra minden jegy elkelt, így 30 ezer szurkoló érkezik majd a Nemzeti Atlétikai Központba. Diplomáciai csúcs is van a fővárosban, 14 kiemelten védett személy is jelezte részvételét a világbajnokságon, ami fokozott biztonságot igényel a rendezőktől. Mindehhez hozzáadódik az augusztus 20-án megszokott erős forgalom, a változások a tömegközlekedésben és a lezárások a belvárosban. Emiatt a szervezőbizottság arra kéri az atlétikai világbajnokságra érkező vendégeket, hogy már délután fél 3-kor érkezzenek meg a stadionba.

A stadionparkban található medálplázában és a szurkolói zónában folyamatosan lesz a zene, 15 óra után nem sokkal koncertet ad a Parno Graszt. A felújított Duna-part fehér homokos partja is várja a nézőket.

A szervezők jelezték, a stadion jól megközelíthető tömegközlekedéssel, elsősorban az 1-es és 2-es villamost javasolják a Közvágóhídig, vagy a 4-es, 6-os villamost a Boráros térig, ahonnan vagy átszállással, vagy egy 15 perces sétával könnyen elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. Miután jegyek már nem kaphatók erre a különösen várt napra, a szervezők azt tanácsolják a bérlettel rendelkező szurkolóknak, hogy feltétlenül legyenek ott a versenyen, vagy ha nem tudnak elmenni, adják át a bérletüket másoknak, akik esetleg nem tudtak már jegyet venni.
 

Írja a Magyar HÍrlap