Albon másfél percre volt a szívelégtelenségtől

Nyck de Vries tavalyi szenzációs bemutatkozására azért került sor, mert Alexander Albon sürgősségi vakbélműtétre kényszerült – az viszont csak később járta be a sajtót, hogy milyen komplikációk támadtak a kórházban. „Szombaton hajnali egykor szörnyű hasi fájdalmakra ébredtem. Arra gondoltam, hogy vajon mit ehettem?” – kezdte a thai versenyző felidézni a tavaly történteket, az igazi nehézségek viszont csak ezután következtek: „Viszonylag egyszerű műtét volt, de borzalmasan alakult, nagyjából másfél percre voltam a szívelégtelenségtől.”

„Amikor felébredtem vasárnap, és megláttam az eredményeket, teljesen feltüzelt, hogy Nyck jó versenyt futott. Nem akartam, hogy mások vezessék az autómat, dühös voltam, a lehető leghamarabb vissza akartam ülni az autómba” – idézte fel Albon, aki csodával határos módon a három héttel későbbi Szingapúri Nagydíjon már rajthoz állt, amiben személyi edzője, Patrick nagyon sokat segített neki:

albon

„Bezárkóztunk egy londoni lakásba, de az első héten mozogni se tudtam. Se járni, se biciklizni. Nagyon egyszerű hasi gyakorlatokat csináltam, hogy megpróbáljam megmozdítani a testemet. A legnagyobb problémát a tüdőm okozta, hiszen nem tudtam megfelelően lélegezni és rengeteg vért köhögtem fel” – folytatta a thai versenyző, aki többek között oxigénkamra, jégterápia és tüdőerősítő gyakorlatok segítségével nyerte vissza formáját.

Visszatekintve persze Albon is látja, hogy talán jobb döntés lett volna kihagyni a Szingapúri Nagydíjat, de akkor nem így érezte. „Úgy hangzik, mintha megszállott lettem volna, de ez van, ezért élek, erről álmodtam hatéves korom óta…”

Formula.hu

Tagged: