Zalaegerszegen nyert az újonc DVTK A zalaegerszegi Sajbán Máté (b) és a diósgyőri Szatmári Csaba (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott ZTE FC-Diósgyőri VTK mérkőzésen

A találkozó első negyedórájában az egy győzelemnél és két vereségnél tartó zalaiak voltak aktívabbak, az amerikai-nigériai Eduvie Ikoba előtt több gólszerzési lehetőség is adódott, Tajti Mátyás pedig távolról eresztett meg egy szép lövést. A vezetést mégis az élvonalba 12-edszer feljutott vendégek szerezték meg, miután egy váratlan kontra végén Gera Dániel középre gurításából a felfutó Godfrey Stephen lőtt laposan a kapuba, a labda Senkó Zsombor kapus alatt pattant a hálóba. A bekapott gól magasabb tempóra sarkallta a Magyar Kupa-címvédő hazaiakat, akik formás támadásokat vezettek – így viszont kinyílt a védelmük, és a miskolciak további helyzeteket tudtak teremteni, Lukács Dániel bombáját jó reflexszel tolta a léc fölé Senkó.
   
Térfélcsere után a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, remekül járatták a labdát a két 16-os között, majd Gera lőtt nagy helyzetben a kapusba, néhány perccel később pedig Stephen találta el a kapufát. A mezőnyfölény a második félidő derekán érett újabb góllá, Lukács egy lapos beadást hét méterről vágott a kapuba. A Konferencia-liga selejtezőjének a második fordulójában búcsúzott ZTE védelme „összehozott” még néhány diósgyőri helyzetet, aztán a hajrában Szendrei Norbert 20 méterről remek lövéssel szépített, de a feléledő zalai reményeket Pernambuco fejese végképp szertefoszlatta.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
ZTE FC–Diósgyőri VTK 1–3 (0–1)

ZTE Aréna, 2792 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Szendrei (87.), illetve Stephen (27.), Lukács (71.), Pernambuco (89.)
sárga lap: Gergényi (40.), Tajti (62.), illetve Edomwonyi (62.)
    
ZTE FC:
Senkó – Huszti (Lesjak, 74.), Mocsi, Szafronov (Kovács, 74.), Gergényi – Mim, Sankovic, Szendrei, Sajbán – Tajti (Németh D., 67.), Ikoba (Szalay, a szünetben)
    
Diósgyőri VTK:
Sentic – Gera, Szatmári, Bárdos, Stephen – Vallejo (Lőrinczy, 84.), Klimovics (Acolatse, 66.), Holdampf (Bényei, 77.) – Lukács (Pernambuco, 83.), Edomwonyi (Jurina, 66.), Vancas

Írja a Magyar HÍrlap