PL: az MU ellen nyert rangadót a Tottenham! – videóval

A Premier League második fordulójának szombat kora esti rangadóján a Tottenham hazai pályán győzte le a bajnoki rajthoz hasonlóan ezúttal is gyengén teljesítő Manchester United együttesét.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Meglehetősen feszülten, ám mozgalmas találkozót játszottak a csapatok, amelyen olykor igen nagy rohanásba kezdtek a csapatok. A Manchester United játszott a félidő nagyobb részében veszélyesebben, egy büntetőt is számon kérhetnek a VAR-on és Michael Oliveren a “vörös ördögök”, ám a szünet előtt örülhetnek, hogy nem kerültek hátrányba: Pedro Porro előbb hatalmas felső lécet lőtt, majd a kipattanó után kis híján Luke Shaw-ról került saját kapujába a labda.

A szünet után szépen lassan a Tottenham ragadta magához a kezdeményezést, jó elánnal vetették bele magukat a hazaiak a folytatásban, amelynek meg is lett az eredménye. A Spurs előbb egy Lisandro Martinez hátán megpattanó labda után, Pape Sarr közeli góljával került előnybe (…)

majd miután az MU nem tudott újítani, lendületben is maradt, és a hajrá előtt megduplázta előnyét egy ritkán látható góllal: a már említett Martienz előtt a csereként beálló Ben Davies éppen beleért a labdába, pont annyira, hogy a világbajnok argentin hátvédet megtévessze, aki szintén minimális érintéssel, de a saját kapujába terelte a labdát, védhetetlenül.

Erik ten Hag csapata ezúttal sem játszott jól, a második félidő java részében például momentuma sem volt… Ráfér a javulás a “vörös ördögökre”, akiknek a játékából látványosan hiányzik egy középcsatár – Nem véletlenül várja mindenkit Rasmus Höjlund felépülését!

A Tottenham akaratból dicséretesre vizsgázott, Ange Postecoglou csapata teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Tottenham – Manchester United 2-0 (0-0)
Tottenham Hotspur stadion, Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: Sarr (49.), L. Martinez (83. -öngól)
Sárga lap: Udogie (63.) Wan-Bissaka (33.), Antony (38.), B.Fernandes (39.)
Piros lap:

Totteham: Vicario – Porro (Emerson Royal, 88.), C. Romero, van de Ven, Udogie (B. Davies, 70.) – Bissouma, Sarr (Höjbjerg, 76.) – Kulusevski, Maddison (Solomon, 88.), Son – Richarlison (Perisic, 70.). Menedzser: Ange Postecoglou

Manchester United: Onana – Shaw, Varane, L. Martinez, Wan-Bissaka (Dalot, 66.) – Casemiro, Mount (Pellistri, 85.), B. Fernandes – Antony (Eriksen, 66.), Rashford (Martial, 85.), Garnacho (Sancho, 66). Menedzser: Erik te Hag

A második forduló teljes programja:

péntek:

Nottingham Forest – Sheffield United 2-1

szombat:

Fulham – Brentford 0-3

Liverpool – Bournemouth 3-1

Wolverhampton – Brighton 1-4

21:00 Manchester City – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

vasárnap:

15:00 Aston Villa – Everton (Tv: Spíler 1)

17:30 West Ham – Chelsea (Tv: Spíler 1)

hétfő:

21:00 Crystal Palace – Arsenal (Tv: Spíler 1)

A Premier League aktuális állása

Fociclub