Öt fantasztikus győzelem szombaton Mariborban

A maribori serdülő Európa-bajnokság harmadik versenynapján hat magyar ökölvívó lépett kötelek közé. Nagy Kornélnak nem sikerült a továbbjutás, ám Fazakas István, Czifra István, Asztalos Hunor, Vastag Béla és Kékesdy Áron győzni tudott, így ők öten bejutottak a torna negyeddöntőjébe!

„Összességében elégedettek vagyunk a mai nappal. Nagy Kornél kicsit álmosan kezdte a mérkőzését és ez megbosszulta magát, sajnos számára véget ért az EB. Asztalos Hunor egy nagyon jó ellenfél ellen bizonyított, okos boksszal, magabiztosan és megérdemelten nyert. Vastag Béla ma nem görcsölt rá a feladatra, technikailag és taktikai szempontból is nagyon szép dolgokat mutatott a ringben, tetszett a mai produkciója. Fazakas István parádés teljesítményt nyújtott, erős és meggyőző volt a ringben. A mai nap talán legjobb produkciója volt az övé, szeretném még sokáig nézni őt az Európa-bajnokságon, természetesen a többi magyar versenyzővel együtt. Czifra István korábban már legyőzte a szerb versenyzőt, örülök neki, hogy másodszorra is sikerült ez neki, most ráadásul idő előtt. Kékesdy Áronból a meccs elején hiányzott az agresszió, de aztán remekül fel tudott pörögni és bizonyította a harcosságát, ami nagyon fontos.

Holnap újabb öt mérkőzés vár ránk, többen már éremért bokszolnak. Szeretnénk a vasárnapot is szép eredményekkel zárni.” – nyilatkozta Dorkó Péter, serdülő szakágvezető

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség