Felcsúton is nyeretlen maradt a Fehérvár Felcsúton is nyeretlen maradt a Fehérvár

MH/MTI
2023. augusztus 18. péntek. 20:28
Frissítve: 2023. augusztus 19. 11:19

A székesfehérvári együttes 2020 szeptembere óta nyeretlen a felcsúti csapattal szemben, amely a két gárda elmúlt tíz meccséből négyszer diadalmaskodott, hatszor döntetlent ért el.

Lendületesebben kezdte a mérkőzést a Fehérvár, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni, ezzel szemben Colley nagyszerű egyéni teljesítménye után – a gambiai csatár Spandlert és Fiolát cselezte ki a beadása előtt – a hazai csapat az első lehetőségét gólra váltotta. A meccs képe később sem változott, többet volt a labda a vendégeknél, mégis a hazaiak növelhették volna az előnyüket, de Corbu rosszul találta el a labdát ziccerben, míg Colley próbálozását Tóth védte bravúrral. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, mert a szünet előtt teljesen váratlanul egyenlített a Fehérvár: Kalmár szabadrúgása után Kodro csúsztatott a keresztlécre, onnan éppen a gólvonal mögé pattant a labda.

   
A második félidő veszélyes felcsúti támadásokkal és egy nagy helyzettel indult, de Tóth védte Slagveer nem túl jó lövését. A hazai kontrák rendre létszámfölényes helyzet kialakításával zárultak, Colley pedig a fizikális fölényét kihasználva tarthatatlannak bizonyult a fehérvári védőknek, ennek ellenére a Puskás Akadémia sokáig nem tudta újra megszerezni a vezetést, mert a befejezésekbe mindig hiba csúszott, mígnem Plsek megpattanó lövése utat talált a kapuba. A piros-kékek a hajrában sem tudtak újítani, de egy ugyancsak megpattanó lövéssel egyenlítettek, amivel megszerezték első pontjukat az új idényben.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Puskás Akadémia FC-Fehérvár FC 2–2 (1–1)

Felcsút, Pancho Aréna, 3102 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Plsek (11., 75.), illetve Kodro (39.), Katona (95.)
sárga lap: Szolnoki (86.), Batik (95.), Gruber (98.), illetve Kalmár (18.), Serafimov (56.)

Puskás Akadémia FC:
Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Plsek, Batik – Corbu (Komáromi, 65.), Levi (Favorov, 78.), Slagveer (Gruber, 85.) – Colley

Fehérvár FC:
Tóth B. – Csongvai (Karamoko, 80.), Serafimov, Spandler, Fiola (Bese, 80.) – Flores (Pinto, 80.), Christensen (Szabó L., 86.) – Kalmár (Pető, 72.), Katona, Schön – Kodro

Írja a Magyar HÍrlap