Drámai végjátékkal athéni továbbjutás a tragédia árnyékában A horvátok öröme korai volt, mert a rendes játékidő utolsó pillanataiban kiharcolta a hosszabbítást az AEK Athén, majd a továbbjutást is kivívta

MH/MTI
2023. augusztus 19. szombat. 23:18

A Dinamo Zagreb 2-0-ra vezetett, de a házigazda AEK Athén a rendes játékidő ráadásában egyenlített, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójából.

Múlt hétfőn, egy nappal a párharc kedd estére kiírt athéni első mérkőzése előtt a két csapat huligánjainak összecsapásán egy görög szurkolót halálra késeltek, ezért elhalasztották a találkozót.

Az e heti keddi, zágrábi meccsen 2-1-es AEK-siker született, a párharc szombati lezárásán pedig az első félidő ráadásában és a második játékrész derekán is eredményes volt a Zagreb. Ezzel már úgy tűnt, továbbjut, de a rendes játékidő hosszabbításának második percében szépített, majd kihagyott büntető után a ráadás 10. percében a horvát válogatottal világbajnoki ezüst- és bronzérmes Domagoj Vida egyenlített, ezzel búcsúztatta a horvát csapatot.

A csoportkörbe jutásért sorra kerülő utolsó körben az Antwerpen vár a görög gárdára.
 

Írja a Magyar HÍrlap