Ilyen lesz a hazai gyártású orosz mobil?

Az orosz APPSIM telegramos csatorna házigazdája szerint a Rutek nevű elektronikai gyártó hamarosan hivatalosan is leleplezi az első okostelefonját. Az R-FON névre keresztelt készüléket kifejezetten Oroszországban történő gyártásra és értékesítésre szánja a vállalat, az állami és üzleti vevők elméletileg már az év végétől beszerezhetik majd, míg a fogyasztói piacon jövőre válhat elérhetővé – közölte az Origo.

Megjelenését és specifikációit tekintve az R-FON feltűnően hasonlít a kínai Vivo V25e modellre, a sejtések szerint ez adja az alapját, bár az előlapi kamerája cseppalakú bevágás helyett kijelzőfuratban található, a hátlapján pedig átrendezték a mélységérzékelő kamera és a vaku pozícióját.

A hírek szerint a készülék egy ROSA nevű operációs rendszerrel érkezik, ami az Android nyílt forráskódú verziójának megszépített, saját programbolttal ellátott változata. A telefon érdekesebb specifikációi közül kiemelhető a 6,7″-es kijelző, a MediaTek Helio G99 rendszerlapka, a 8 GB RAM, a 128 GB háttértár, az 50 MP-es fő hátlapi kamera, az 5000 mAh-es akku, és a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó – olvasható a cikkben.

Objektum doboz