Hamarosan bejelenthetik az új olasz szövetségi kapitányt – sajtóhír

Roberto Mancini lemondása után az olasz labdarúgó-szövetség tárgyalásokba kezdett az új szövetségi kapitány kilétét illetően…

(Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio információi szerint az olasz labdarúgó-szövetség azon dolgozik, hogy minden akadály elháruljon és akár már a szombati napon bejelenthessék Luciano Spallettit az olasz válogatott új szövetségi kapitányaként.

Mint ismeretes, a Serie A elmúlt szezonjában a Napolival olasz bajnoki címet nyerő kopasz mester néhány héttel ezelőtt egyéves szünetet kért a Napolitól. Spallettinek még egy évig érvényes szerződése van a déliekkel, így a Napoli azzal a feltétellel tekint el a mester munkájától, hogy valóban pihenni fog és nem tevékenykedik máshol sem. A megállapodás értelmében, ha máshol munkába áll, új alkalomazójának 3 millió eurót kell fizetnie a Napoli felé, mindez valószínűleg az olasz szövetségre is vonatkozik.

A 64 esztendős szakember az 1993 óta íródó edzői pályafutása során eddig kizárólag klubcsapatokat irányított, olyan olasz élcsapatok kispadján ült, mint az AS Roma vagy az Inter, egyetlen külföldi munkavállalása során a Zenit Szentpétervár trénere volt.

A hírek szerint az olaszok másik jelöltje a válogatottat korábban már irányító Antonio Conte volt a posztra.

Fociclub