A Sauber megerősítésén dolgozik az Audi

Tovább építi F1-es csapatát az Audi: a német gyártó a Saubert veszi át 2026-tól, de már most is a saját kedve szerint alakítja a dolgokat, a felépítést, és annak érdekében dolgozik, hogy minél eredményesebben szállhasson majd be.

Jó pár szakembert igazoltak a többi csapattól és Andreas Seidl fogja össze a projektet, aki garancia lehet a megfelelő minőségű szakmai munkára.

A Sauber F1-es csapatát jelen pillanatban képviselő Alessandro Alunni Bravi is ezt hangsúlyozta:

„A projekt a megfelelő úton halad előre, keményen dolgozunk azért, hogy a következő két szezon során fejlesszük és megerősítsük a csapatot. Tudjuk, hogy a pénzügyi szabályok miatt vannak megkötések, de Andreas Seidllel megjelöljük a gyengeségeinket, és próbáljuk a lehető legjobb megoldásokat megtalálni a piacról, így minőséget hozni a csapatba, és közben fejleszteni az infrastruktúránkat” – idézi Bravit a Racingnews365.com.

Audi-F1-2022-Spa-1_1

„Az Audi projektje nem egy emberen múlik, mert a vállalat minden szintjén örömmel fogadják, ebben pedig szerintem nincs változás. Csapatként dolgozunk, hogy készen legyünk 2026-ra” – válaszolta arra a kérdésre, hogy befolyásolja-e a terveket az, hogy az év korábban szakaszában Markus Duesmann vezérigazgatót leváltották Gernot Dollnerre.

„Persze ez a kihívás nem könnyű, mert rendkívül magas szintű a versengés az F1-ben, főleg a motorgyártók terén. Szóval keményen kell koncentrálnunk, és Duesmann úr távozásával nem változott semmi.”

A csapathoz olyan neves szakemberek érkeztek már, mint például James Key, az új motor teszteléséhez pedig nem kisebb formátumú versenyzővel szerződtek, mint Neel Jani.

A tervek szerint az Audi első, 2026-ra szánt motorja már idén elkészül.

Formula.hu

Tagged: