Man. City: Guardiola újabb csúcsot döntött a Szuperkupa-győzelemmel! – képpel

Mint ismert, a Manchester City együttese a Sevilla ellen büntetőkkel megnyerte az európai Szuperkupát. A görögországi győzelem az új szezon első trófeája mellett újabb csúcsot is jelentett Pep Guardiola eddig is páratlan karrierjében.

Guardiola ugyanis az első tréner lett, aki elmondhatja magáról, hogy három csapattal (Barcelona, Bayern München és most a Manchester City) is európai Szuperkupát nyert! Továbbá, a City menedzsere immáron négyszeres európai Szuperkupa-győztesnek is vallhatja magát, amivel utolérte az ide vonatkozó kategóriában eddigi csúcstartó Carlo Ancelottit!

Mindemellett nem mehetünk el szó nélkül Guradiola egy egészen páratlan mutatója mellett sem: az 52 esztendős szakember ugyanis a City-vel a 416. tétmérkőzésén a 15. trófeáját nyerte, amely lényegében a számok nyelvén azt is jelenti, hogy minden 27. mérkőzése után egyet-egyet. Ez a mutató pedig könnyen még tovább javulhat, az év végi klubvilágbajnoksággal, ahol talán mondani sem kell, hogy a Szaúd-Arábiában rendezendő tornán komoly esélyekkel indul majd a manchesteri csapat…

(Borítókép: Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Fociclub