Ekl-selejtező: hazai pályán is nyerni tudott a Ferencváros

Az Európa-konferencialiga utolsó selejtezőkörébe kettős győzelemmel jutott be az FTC, miután hazai környezetben is sikerült legyűrni a máltai Hamrun Spartans együttesét.

A Fradi kezdőjében volt bőven változás, de talán a legszemtűnőbb az volt, hogy Dibusz helyett Varga Ádám került be a kapuba. Az első játékrész túl sok izgalmat nem tartogatott és Máté Csaba hiába tüzelte a partvonal mellől folyamatosan csapatát, valahogy nem sikerült felpörögnie a játékosoknak, pedig sokan most vívhatnák ki akár a kezdőbe kerülést.

A 3. percben akárcsak az első találkozón, Abu Fani lőtt távolról, de ez most nem sült el olyan jól, Marchetti kezei között kötött ki a labda. A 6. percben pedig jött a meglepetés, Montebello verte meg Wingót, majd középre tette a labdát, és a Pászkát magáról lerázó Mbong akrobatikus mozdulattal a kapuba lőtt a tehetetlen Varga mellett (0-1). A 10. minutumban Varga Barnabás lépett ki ziccerben Tokmac passzát követően, azonban a magyar csatár emelése mellé pattogott. A 34. percben Abu Fani próbálkozott ismét átlövéssel, de a vendégek hálóőre kitudta ütni a játékszert. A szünet előtt viszont még egyenlíteni tudott a Ferencváros, Sigér ugratta ki Varga Barnabást, aki egy átvételt követően a hosszún teljesen üresen maradó Traoréhoz nyeste át a labdát, ő pedig a kapuba fejelt (1-1).

A második játékrészben már kicsivel több lehetősége volt a Fradinak és végül sikerült is behúzni a találkozót. Az 53. percben Sigér előtt volt hatalmas szabadterület, így egy kis labdavezetést követően jó 21-22 méterről el is vállalta egy lövést, ami a felső lécet találta telibe. A 69. percben pedig megszerezte a vezetést és a győzelmet is az odavágón triplázó Varga Barnabás, aki Marquinhos remek centerezését pöccintette közvetlen közelről a kapuba (2-1). A 72. minutumban Abu Fani találhatott volna be szabadrúgásból, de Marchetti hatalmas bravúrral a felső lécre tudta tolni a labdát. A hátralévő bő 20 percben pedig már nem történt semmi komolyabb ami említésre méltó, így a Ferencváros kettős győzelemmel és 8-2-es összesítéssel jutott tovább.

A Fradi tehát bejutott az Európa-konferencialiga utolsó selejtezőkörébe, ahol a litván Zalgiris lesz Máté Csabáék ellenfele.

Ferencváros – Hamrun Spartans 2-1 (1-1); összesítésben 8-2 az FTC javára
Helyszín: Gruopama Aréna, Vezette: G. Davidov (bolgár)
Gólszerzők: Traoré (41.), Varga B. (69.) ill. Mbong (6.)
Sárga lap:ill. Mbong (6.), Bjelicic (55.), Corbalan (90+2.)
Kiállítás:

Ferencváros: Varga Á. – Wingo (Civic 46.), Knoester (Abena 75.), Cissé, Pászka – Sigér, Abu Fani (Gojak 81.), Tokmac (Marquinhos 61.) – Zachariassen, Traoré (Lisztes 61.), Varga Barnabás. Vezetőedző: Máté Csaba

Hamrun: Marchetti – Mbong (Camenzuli 38.), Bilic, Emerson, Bjelicic – Elionay (Attard 80.), Krstic, Nenov (Eder 63.), Corbalan – Montebello (Jonny 63.), Paintsil (Borg 80.). Vezetőedző: Luciano Zauri

Fociclub