Miért szenved Russell a Mercedesszel?

Az utóbbi időszakban egyre nagyobbá vált George Russell lemaradása Lewis Hamiltonhoz képest a Mercedesnél, a hétszeres világbajnok egyre masszívabb különbséggel kerül csapattársa elé. A nyári szünetben Hamilton 148 ponttal a harmadik helyért támad, míg Russell 49 egységnyi lemaradásban, 99 megszerzett ponttal a holtversenyes ötödik-hatodik pozíciót foglalja el.

A házon belüli csata mostanra már egyértelműbbé vált, az időmérőkön 7-5-re, a versenyeken 9-3-ra, pole-pozíciókban 1-0-ra, megszerzett dobogókban pedig 4-1-re vezet Hamilton 12 versenyhétvégét követően.

Russell nemrég beszélt arról, hogy az újragondolt W14-es, illetve annak beállítási koncepciója nem igazán fekszik neki, ezért esett vissza a Hamiltonhoz viszonyított teljesítménye, most pedig Toto Wolff csapatvezető is kifejtette a véleményét pilótája hullámvölgyéről.

f1-mercedes-russell

„Ezek az autók pengeélen táncolnak. Nagyon könnyű leesni róla, és elveszíteni az önbizalmadat. Persze ha sikerül a komfortzóna keretein belül maradni… csak éppen ennek az autónak nincs olyanja” – idézi Wolff szavait a Racingnews365.com.

„De egyre jobban érteni, hogy mit fog csinálni a következő pillanatban, és ez nagy különbséget jelent. Könnyedén ott találhatod magad bármelyik oldalon: a helyzet neked, vagy éppen ellened dolgozhat” – tette hozzá, utalva arra, hogy a mostani autóval Hamilton megtalálta az összhangot, Russell viszont egyelőre nem.

Formula.hu

Tagged: