A PL-ben folytatja az olasz középpályás – sajtóhír

A szigetországi sajtó értesülései szerint eldőlt, hogy az Aston Villa megszerzi a kiszemelt olasz válogatott játékost…

(Photo by Ahmad Mora/Getty Images)

A Birmingham Mail információi szerint nagyon úgy tűnik, hogy az Aston Villa kölcsönveszi a Galatasaray-tól Nicoló Zaniolo játékjogát, így az olaszok egykori nagy tehetsége a Premier League-ben próbálkozhat tovább.

A 24 éves támadó középpályás 2018 és 2023 között az AS Roma alkalmazásában állt, februárban hosszas huzavona végén hagyta el a “farkasokat” és szerződött a török rekordbajnokhoz. Zaniolo a rómaiak nagy reménységeként indult, majd több súlyos sérülés hátráltatta a kibontakozását, az utolsó időszakban pedig megromlott a viszonya klubbal, majd miután a távozását kérte, csapata elengedte őt.

A Juventus már évek óta meg akarta szerezni Zaniolót a Romától, azonban a Giallorossi vezetősége nem szerette volna őt egy közvetlen riválishoz küldeni, így a külföldi értékesítése mellett döntöttek. Zaniolo 128 mérkőzésen 24 gólt szerzett a fővárosi alakulat színeiben.

Az olasz válogatott erőssége az elmúlt szezon második felében tíz mérkőzésen öt találattal járult hozzá a Galata török bajnoki címéhez.

A lap értesülései szerint a Villa 3 millió euró ellenében veheti őt kölcsön és további 20 millió eurós vételi opciója lesz rá, valamint a megállapodás részeként 7 millió eurós bónusz is kifizetésre kerülhet.

Fociclub