Megtalálta új csapatát a Marseille veterán távozója – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az Olympique Marseille-től távozó veterán klasszis közel áll hozzá, hogy leszerződjön új csapatához…

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A Foot Mercato értesülései szerint az Olympique Marseille-t hét és fél szezon után elhagyó Dimitri Payet minden bizonnyal a brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Vasco da Gamához szerződik.

A 36 éves támadó középpályás először 2013 és 2015 között, majd 2017 óta erősítette az OM keretét. Payet a két megszakítás alatt együttesen 326 mérkőzésen szerepelt a csapatban, ezalatt 78 találatra volt képes. Franciaországban a délieken kívül a Nantes, a Saint-Étienne és a Lille OSC alkalmazásában állt, míg a két marseille-i szerepvállaláasa közül másfél idényt töltött a PL-ben a West Ham United soraiban.

Payet 2010 és 2018 között 38 mérkőzésen nyolc gólt szerzett a francia válogatottban, tagja volt a 2016-os Európa-bajnokságon ezüstérmes csapatnak.

A Vasco 17 forduló után mindössze háromgyőzelemmel, kieső helyen szerénykedik a brazil országos bajnokság jelenleg futó kiírásában. A szebb napokat is látott riói egyesület az argentin Ramón Díaz személyében új edzőt nevezett ki.

Fociclub