Visszatért az NB I-be a DAC-tól távozó válogatott játékos – HIVATALOS

Az elmúlt napok híreszteléseinek megfelelően a csallóközi FC DAC 1904 csapatkapitánya a Fehérvárhoz szerződött…

 

A Fehérvár hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Dunaszerdahelytől távozó Kalmár Zsolt a piros-kékeknél folytatja pályafutását, miután 2+1 éves szerződést írt alá a klubbal.

A 28 éves középpályás a Győri ETO nevelése volt, ahol csaknem tíz évvel ezelőtt játszott utoljára az NB I-ben. Kalmárt  2014 nyarán, már háromszoros felnőtt válogatott játékosként leigazolta az RB Leipzig. A lipcseiek színeiben 22 tétmérkőzésen szerepelt, kölcsönben pedig az FSV Frankfurt és a dán Bröndby csapatában is pályára lépett. 2017-ben került Dunaszerdahelyre, ahol hamar a szlovák bajnokság legjobbjai közé került, a sárga-kékeknél 148 találkozón 47 gólt szerzett és 29 gólpasszt osztott ki. A pályán és a pályán kívül is fontos tagja volt a felvidéki gárdának, az elmúlt szezonokban ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot is.

A magyar válogatottban 2014-es debütálása óta 32 találkozón 3 gólt szerzett, legutóbb 2022 novemberében Görögország ellen volt eredményes.

“Nagyon örülök, hogy itt lehetek a Vidinél! Juhász Rolanddal többször egyeztettünk, pozitív jövőképet vázolt fel számomra, így hat év után a távozás mellett döntöttem. Ez számomra most egy teljesen új kihívás lesz, de már nagyon várom, hogy az új csapattársaimmal készülhessek. Folyamatosan követtem az NB I-et azóta is, hogy eligazoltam, és az a véleményem, hogy a szlováknál egy erősebb bajnokságban folytathatom, mert a magyar élvonal nagyon sokat fejlődött azóta, hogy 2014-ben külföldre költöztem. Természetesen a válogatottat is figyelembe vettem, amikor a váltás mellett döntöttem, szeretnék továbbra is tagja maradni a keretnek, mert ott is komoly célokért küzdhetünk majd a közeljövőben. Jó állapotban érzem magam, igaz, az elmúlt hetekben kevesebb játéklehetőséget kaptam, de biztos vagyok benne, hogy hamar formába kerülök és minél hamarabb a pályán segíthetem a csapatot. Az a tervünk, hogy családunkkal Fehérvárra költözünk, hogy maximálisan a Vidire tudjak koncentrálni, de nyilván ez nem megy egyik napról a másikra, most az a lényeg, hogy minél hamarabb edzésbe állhassak és bemutatkozzak a csapatban” – nyilatkozta a szerződés megkötését követően.

Fociclub