Ferencváros: “Még nem dőlt el a párharc”

A Ferencváros 6-1-es győzelmet aratott a máltai Hamrun Spartans ellen az Európa-konferencialiga-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén…

 

A Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba a fölényes győzelem ellenére szerényen értékelt:

“Maga a párharc még nem dőlt el, ezt nem lehet kijelenteni. A harmadik gól után éreztem, hogy az ellenfél elfáradt, talán fel is adta. Ilyen a futball, mi is voltunk így, most a hazaiakon éreztem ezt. Szerencsére a fiúk nem álltak le, így összejött egy nagyarányú győzelem, ami szép reményekkel kecsegtet a visszavágó előtt. Az első félidőben a labdával is jól dolgozunk, voltak helyzeteink, támadásaink, de a védekezésünk néha elcsúszott, ezért az ellenfél mögénk tudott kerülni, amiből jó lehetőségeket alakított ki. Miután elég sok energiát kellett a Hamrunnak beletenni abba, hogy megszerezze a labdát, érezhető volt, hogy van esély, hogy elfáradnak, kicsit átszerveztük a dolgot, és eldöntöttük a mérkőzést.”

“Nem hegyezném ki rá ezt a meccset, a kezdőben öt új játékos lépett pályára, mindannyian jó teljesítményt nyújtottak. Ez egy csapatsport, fontos, hogy egymást segítsük. Ma Varga Barna szerezte a gólokat, ám fontos, hogy a támadójátékosokon látszik, éhesek a gólra. A következő nap majd másnak fog sikerülni, akkor tudunk sikeresek lenni, ha egyik nap az egyik, másik nap pedig a másik játékos nyújt kiemelkedő teljesítményt” – tette hozzá a háromgólos Varga Barnabás szerepével kapcsolatos kérdésekre.

A zöld-fehérek a párharc visszavágóját jövő csütörtökön játsszák a Groupama Arénában a Hamrun Spartans ellen.

Fociclub