Leagues Cup: Gazdag megsérült, csapata tizenegyesekkel jutott tovább – videóval

Az MLS és a mexikói bajnokság csapatai számára kiírt Leagues Cup nevű sorozatban szerdára virradóra újabb nyolcaddöntőket játszottak le…

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

A Philadelphia Union 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel jutott tovább a New York Red Bulls elleni hazai mérkőzésen. A vendégek hamar sokkalták az Uniont, ugyanis egy villámgyors ellentámadás végén Elias Manoel juttatta vezetéshez az NYRB-t. A folytatásban a Philly egyre többet támadott, de kevés érdemi lehetőséget tudott kialakítani az első félidőben. A szünet után több helyzet is adódott az egyenlítésre, ezek azonban eleinte kimaradtak. Ráadásul az 55. percben a csapat magyar légiósát, Gazdag Dánielt is le kellett cserélni egy lábsérülés miatt, állapotáról egyelőre nem közöltek információt. A Philadelphia fölénye a játékrész derekánál góllá érett, a 68. minutumban Wagner bal oldali szögletét az előre húzódó hátvéd, Nathan Harriel fejelte a hálóba. A hazai gárda tovább rohamozott a meccs megnyeréséért, azonban Carlos kapus remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól, így a rendes játékidő 1-1-es döntelenre végződött. A tizenegyespárbaj során a hazaiak csak egyszer, a vendégek viszont kétszer hibáztak, így a Philly ment tovább a párharcból.

Az MLS-ben tavaly döntőt játszó alakulat ellenfele a negyeddöntőben a csoportkörben egyszer már 5-1-re legyőzött mexikói Querétaro lesz.

Philadelphia Union – New York Red Bulls 1-1 (0-1) – tizenegyesrúgásokkal: 4-3
Gólszerzők: Harriel (68.), ill. Elias Manoel (4.)

  Fociclub