Fantasztikus sorozat – az Egyetemi Világjátékok 9. napja sem telt el magyar érem nélkül

Evezés

Az Egyetemi Világjátékokon az evezés utolsó napján hat magyar egység is érdekelt volt a döntőkben. A férfi könnyűsúlyú kettőpárevezősök versenyében Furkó Kálmán (TF) – Szabó Bence (SZE) párosnak a harmadik helyen sikerült beérnie (6:30,18), annak ellenére, hogy a rajtnál elkezdett szakadni az eső. Az első helyezést az olasz egység szerezte meg 6:16,86-os idővel,másodikok német egyetemisták lettek 6:18,28-al.

Női egypárevezős versenyszámban Preil Vivien (TF) a 7. helyen végzett a B döntőt megnyerve8:05,36-os idővel.

A férfi egypárevezősök kategóriájában Gerei Tamás (TF)indult, aki a B döntőben második helyen futott be, így a 8. helyen zárt7:10,93-al.

Férfi kormányos nélküli kettesben a tegnapi kvalifikáció során a B döntőben Kerekes Krisztián (TF) – Hopp Márton (BME) párosunk a második helyet szerezte meg, így a 8. helyen végeztek (7:07,33 idővel)

Férfi kettőpárevezős Bácskai Máté (ELTE) – Szabó Márton (TF) a 6. helyen végeztek. 6:36,32-es időeredménnyel.

Női könnyűsúlyú kettőpárevezős Fehérvári Eszter (SZE) – Szili Dorina (SZTE) 5. helyen végeztek7:22,01-el. Ezekkel a számokkal ért véget az evezés az EVJ-n.

Vívás

Férfi párbajtőr csapat Bányai Zsombor (MATE), Fenyvesi Csaba (NKE), Keszthelyi Péter (PPKE), Kovács Gergely (ELTE)negyedik helyezést értek el.

Női tőr csapat Kovács Réka (ELTE), Mesteri Viktória (ELTE), Nekifor Mária (METU), Pöltz Anna(NKE) a 16-os táblán kikaptak a lengyelektől, így nem jutottak tovább.

Atlétika

Ma az atlétáink férfi félmaraton, férfi távolugrás és női magasugrás döntőben voltak érdekeltek. Férfi félmaratonban Arany Attila, a Debreceni Egyetem hallgatója 1:12:33-as időeredménye a 29. helyre volt elég. Németh Mátyás (NJE) távolugrásban a 9. helyet szerezte meg (7,39 m). Fekete Fédra (BCE) női magasugrásban pedig a 10. helyen végzett, 1,80 méteres eredménnyel.Ezzel befejeződött az atléták versenye az Egyetemi Világjátékokon.

Úszás

Úszásban ma a női 200 m pillangó selejtezőjét tartották, ahol Hatházi Dóra (Washington State University) és Sebestyén Dalma (Széchenyi István Egyetem) képviselte a magyar egyetemistákat. Dóra a 2. helyen (2:12:47), Dalma pedig a 3. helyen (2:13:71) jutott az elődöntőbe, ahonnan mindketten kvalifikálták magukat a másnapi döntőbe. Női 50 m mell selejtezőjén Sztankovics Anna (Miskolci Egyetem) a második legjobb idővel (31:59) jutott azelődöntőbe, ahonnan az 5. helyen (31:70) kvalifikálta magát a másnapi döntőbe, amit az úszás utolsó napján augusztus 7-én rendeznek.

Vízilabda

Ma az USA ellen játszott a magyar egyetemi férfi vízilabda csapat a döntőbe jutásért. A biztos kezdés után egy kicsit megtört a csapat lendülete, de végül egy góllal nyerték a mérkőzést (11:10). A döntőre az Egyetemi Világjátékok záró napján (augusztus 8.) kerül sor az olaszok ellen. A csapat tagjai: Ágh György (KJE), Aranyi Máté (BGE), Baksa Benedek (EKKE), Batizi Benedek (BME), Bóbis Botond (SZTE), Dala Máté (BME), Danka Bendegúz (ELTE), Ekler Bendegúz (TF), Kevi Bendegúz (BME), Mizsei Márton (BME), Nyíri Balázs (PPKE), Sugár Péter (BCE), Szeghalmi Zsombor (DE). Szakvezetés: vezetőedző: Horváth János; edző: Keszthelyi Tibor; csapatvezető: Dávid Zoltán. Legutoljára, a 2019-es Nyári Egyetemi Világjátékokon Nápolyban a magyar férfi vízilabda egyetemi válogatott a harmadik helyen végzett (2013-ban és 2015-ben volt már aranyérmes az egyetemista válogatott EVJ-n).

Sportbanya.hu