Csökkenő és álomfizetés – szombati F1-es hírek

A szombati nap hírei és témái között mindenképp az élre kívánkozik az a sajtóértesülés, miszerint a Ferrari gigaszerződést ajánlott Charles Leclerc-nek: a monacói öt év alatt 185 millió eurót kereshet, ha igazak a hírek, és persze ha elfogadja az ajánlatot.

leclerc-austria-2

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy szerinte szeptemberben bejelenthetik az új csapat(ok)at, míg az FIA első embere a mezőnybővítés kapcsán arról beszélt, hogy örömmel látna egy amerikai és egy kínai gyártót is a királykategóriában.

Mutattunk ma egy nagyon vicces videót a Red Bull versenyzőiről, azt viszont Sergio Perez aligha fogja ennyire viccesnek találni, ha tényleg csökkentik majd a fizetését, ahogy azt egyes sajtóértesülések szerint a Red Bull megteheti – márpedig az energiaitalosoké kegyetlen világ, amit többek között Helmut Marko testesít meg, róla Christian Horner viccesen úgy nyilatkozott, hogy „rémálom” a PR-osok számára.

redbull-spa-celebration-2

Max Verstappen arról nyilatkozott, hogy mi hajtja előre az óriási sikerek közepette is, és mi teszi lehetővé számára, hogy ilyen szinten uralja a sportágat. A holland megszólalt a nemrég tragikus balesetben elhunyt Dilano van ’t Hoffról is – s egy másik tragikus esetről is szó esett ma: Riccardo Patrese azt idézte fel, miért nem fogadta el Frank Williams ajánlatát azt illetően, hogy ő legyen az elhunyt Ayrton Senna utóda.

Írtunk ma az Alpine-ról is, akik számára a mostani csapatfőnöke által pozitivitásáért rendkívüli módon dicsért Fernando Alonso elvesztése sorsfordító érvágás volt Emerson Fittipaldi szerint, a Haast illetően pedig a csapat technikai guruja beszélt arról a különleges helyzetről, hogy hogyan tudnak három országból üzemelni.

alpine-pit

A hétvége csúcseseménye a silverstone-i MotoGP-hétvége, melynek esős időmérőjén bukása ellenére is Marco Bezzecchi szerezte meg a pole-t, a vb-éllovas szintén elesett, Fabio Quartararo pedig az utolsó helyre kvalifikált. A délutáni sprinten Alex Marquez győzött, akit először intett le a kockás zászló az első helyen MotoGP-karrierje során.

Formula.hu