Két érem atlétikában a csütörtöki nap mérlege az Egyetemi Világjátékokon

Mátó Sára (PPKE) és Török Gergely (DE) jóvoltából ma sem szakadt meg a magyar éremeső az Egyetemi Világjátékokon Csengtuban.

Atlétika:

Ma atlétikában két magyar bronzérem született. Női 400 méter gáton Mátó Sára (PPKE) 56.58 mp-es eredménye és férfi magasugrásban Török Gergely (DE) 2.20 m-es eredménye a dobogó harmadik fokára juttatta egyetemista sportolóinkat az Egyetemi Világjátékokon.

Női 100 méter gáton pedig Tóth Anna (ME) az előfutamban 13.6-os időeredménnyel az 5. helyen jutott tovább az elődöntőbe. 

Úszás:

Az úszás is folytatódott az Egyetemi Világjátékokon, Csengtuban. 200 m vegyes Sebestyén Dalma (SZE 2:14.09-es idővel kvalifikálta magát a döntőbe. Ilyés Laura (SE) 2:20.88-al nem jutott a döntőbe, ahogy 100 m háton Szabó-Feltóthy Eszternek sem volt elég az 1:03.91-es ideje a döntőbe jutásra.

Kosárlabda:

Kosárlabdában a magyar női egyetemi csapat a brazilokkal játszott, ahol fej-fej melletti szoros küzdelemben 61:66-ra győztek a mieink, ezzel az 5. helyért játszhatnak majd az utolsó mérkőzésükön.

Asztalitenisz:

Asztaliteniszezőink közül már csak Kovács Sebestyén (PTE) volt versenyben a mai nap a férfi egyéni versenyszámban, ahol a legjobb 32-ben végzett.

Taekwondo:

Taekwondoban a Patakfalvy testvérek indultak. Ma -53kg-ban Patakfalvy Lucának (BCE) szoríthattunk, aki a legjobb 16-ban végzett.

Vívás:

Vívásban a férfi párbajtőrözőké és a női tőrözőké volt ma a pást.

Férfi párbajtőrben Kovács Gergely (ELTE), a legjobb 16-ban, Bányai Zsombor (MATE) és Keszthelyi Péter (PPKE) a legjobb 32-ben, míg Fenyvesi Csaba (NKE) legjobb 64-ben végzett.

A női tőrözőink közül Mesteri Viktória (ELTE), Nekifor Mária (METU) és Pöltz Anna (NKE) a legjobb 32-ben végzett, míg Kovács Réka (ELTE) a kvalifikációban búcsúzott.

Sportbanya.hu