A szép és rugalmas bőr titka: a hidratálás!

Egészséges, ragyogó bőr

A skinshop.hu hidratáló termékei között minden arcbőr számára megtaláljuk a legkedvezőbb, legideálisabb arckrémet. Gazdag választékból válogathatunk mind az összetételük, mind a formula tekintetében, így legyen érzékeny, száraz vagy éppen zsíros az arcbőrünk, gondoskodhatunk a szépségéről egy optimális készítmény segítségével.

A könnyed textúrájú lotionök, a kellemes gélek, valamint a gazdag hidratálókrémek közül mindig a bőrtípus igényei szerint érdemes választanunk. Éppen ezért ne azt nézzük, hogy másnak mi vált be, hanem figyeljünk a saját bőrünk jelzéseire, s ennek megfelelően döntsünk egyik vagy másik kozmetikum mellett.

Szabjuk magunkra a választást!

A hidratálás során tudjuk pótolni, valamint megőrizni a nedvességet a bőrben, ez az oka annak, hogy enélkül nem lesz egészséges, üde, fiatalos az arcunk. Ám egy hidratáló ennél sokkal többre is képes, hiszen az összetételnek köszönhetően más problémákra is megoldást nyújt.

httpswww.skinshop.hu - 2023 július - Cikk2

Például választhatunk olyan terméket, amely antioxidánsokban vagy gyulladást csökkentő alkotóelemekben gazdag, ahogy az anti-aging hatóanyagok megléte is nagyon fontos a rugalmas bőr megőrzésének érdekében.

A bőrápolási rutinunkban a hidratálást az esszenciák, illetve szérumok alkalmazását követően használjuk, szem előtt tartva azt is, hogy utána még a fényvédelemről is gondoskodnunk kell. A különböző készítmények közül gyakran nem könnyű a választás, de a döntést mindig a bőrtípust is figyelembe véve kell meghozni.

Hogyan találjunk rá a számunkra tökéletes hidratálóra?

Gyakori tévhit, hogy a zsíros bőrre nem kell hidratálót felvinni. Azonban ez a készítmény elsősorban a nedvességpótlás szempontjából játszik szerepet, amire mindenkinek szüksége van. Akkor fogunk jól választani, ha zsíros bőr esetén könnyedebb textúrájú termék mellett voksolunk, hiszen ezzel biztosíthatjuk a nedvességet anélkül, hogy zsírosabbá válna a bőr. Egy lotion vagy egy gél tökéletes lesz ilyenkor.

Amennyiben száraz az arcbőrünk, akkor nemcsak a nedvességpótlás, hanem annak megtartása is a feladatunk, ezért a hidratáló formulájának és összetevőinek is meg kell felelniük ebből a szempontból is az igényeknek. Száraz bőrre tehát gazdagabb, testesebb hidratálókrémeket érdemes alkalmazni, olyan alkotóelemekkel, mint amilyen a glicerin, az urea illetve a ceramid. Ezek ugyanis azok a komponensek, amelyek segítenek megőrizni a bőrben a nedvességet, s ez fogja rugalmassá, sugárzóan ragyogóvá tenni az arcunkat.

Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg az évszakok változásairól sem. A nyári időszakban váltsunk könnyedebb hidratálókra, és élvezzük teljes komfortban a meleg hónapokat is!

Formula.hu