Leclerc: A Ferrarinak még rengeteg dolga van

Max Verstappen büntetése miatt Charles Leclerc kezdhette meg a pole-pozícióból a Belga Nagydíjat, de már az első körben elveszítette a vezetést Sergio Perezzel szemben – a Ferrarinak egyszerűen nem volt meg a tempója, hogy felvegye a kesztyűt a Red Bull-lal. A többiekkel szemben viszont igen, Lewis Hamilton hiába próbálta őt megfosztani a dobogótól, végül a monacói megszerezte idei harmadik dobogóját, s ezzel feljött a világbajnoki pontverseny ötödik helyére.

leclerc-spa

Nem csoda, hogy Leclerc összességében elégedett volt a leintést követően, még akkor is, ha nyilvánvalóan nem a 3. hely az, ahol lenni szeretett volna az élről indulva: „Összességében egészen jó hétvégénk volt, ami a tempót illeti, így aztán jól is alakult a versenyem, nagy kár Carlosért… Ha megnézzük a Red Bullt, láthatjuk, hogy még mindig sok dolgunk van, különösen ami a versenytempót illeti, hiszen gumikopásban és mindenben messze előttünk járnak.”

A Ferrari versenyzőjét hosszan és kitartóan üldözte Lewis Hamilton, de végül a Mercedes hétszeres bajnoka a hajrában ezt feladta, és ráment a leggyorsabb körért járó egy pontra – amit Leclerc egyáltalán nem bánt: „Azt mondták, hogy spóroljak az üzemanyaggal, ami a végére már elég komoly szinten ment, így aztán kissé küzdelmesebb volt. De megvolt a tempó, hogy Lewist magunk mögött tartsuk, aztán pedig kiállt a leggyorsabb körért, ami kissé megkönnyítette az életemet.”

Formula.hu

Tagged: